top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en VAE zijn van plan om samen naar de maan te vliegen


Illustratie van de Beresheet 2 Moon-missie. Afbeelding met dank aan SpaceIL


Toen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten vorig jaar de historische Abraham-akkoorden ondertekenden om binationale samenwerkingen te bevorderen, leek het erop dat de hemel de limiet was.


Nu is zelfs de ruimte geen limiet meer. De laatste van de vele projecten die tussen deze bondgenoten al tot stand zijn gekomen en in het Midden-Oosten tot bloei komen, is om onbemande ruimtevaartuigen naar de maan sturen.


De Beresheet 2-missie, gepland voor 2024, volgt op de eerste poging van Israël om de maan te bereiken in april 2019, die eindigde in een noodlanding, schrijft ISRAEL21C.


Leiders van de privaat gefinancierde Beresheet-missie initiatiefnemer, SpaceIL , ondertekenden deze week een overeenkomst in Dubai waarin Israël en de VAE zullen samenwerken aan verschillende ruimte gerelateerde projecten, waaronder de Beresheet 2-missie van $ 100 miljoen.


Van links, SpaceIL-voorzitter Morris Kahn, voorzitter van de VAE Space Agency en Council of Scientists Sarah bint Yousef Al Amiri, en SpaceIL-CEO Shimon Sarid. Foto met dank aan SpaceIL


Volgens een SpaceIL-verklaring: "is dit is het eerste wetenschappelijk-technologische project dat een gemeenschappelijke geschiedenis creëert voor de twee volkeren: de vlaggen van Israël en de Emiraten op de maan. Het gaat om het creëren van een model voor samenwerking tussen de twee volkeren in vele aspecten - technologisch, wetenschappelijk en educatief, dat de verbinding tussen de landen zal verdiepen en als inspiratiebron zal dienen voor verdere samenwerking tussen Israël en alle Arabische landen."


Beresheet 2, bestaande uit twee maanlanders en een maanorbiter, zou verschillende records in de geschiedenis van de ruimte kunnen breken. Onder hen zou een dubbele landing op de maan zijn in één missie; en het lanceren van het kleinste ruimtevaartuig ooit (elke lander moet 120 kilo wegen met een volle brandstoftank).


De orbiter is gepland voor een langetermijn missie van ongeveer vijf jaar en zal een platform zijn voor wetenschappelijke educatieve activiteiten via een externe verbinding, waardoor studenten uit Israël en andere landen kunnen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek in de verre ruimte.


"SpaceIL heeft zich gecommitteerd aan het bevorderen van wetenschap en wetenschappelijk onderwijs op regionaal en mondiaal niveau, terwijl het ook bijdraagt ​​aan de processen van normalisatie en regionale vrede door middel van samenwerkingen met vredelievende en ruimtezoekende landen", zei SpaceIL CEO Shimon Sarid bij de ondertekening. ceremonie.


"We zijn verheugd om samen te werken met de United Arab Emirates Space Agency, hand in hand met het Israëlische Ministerie van Wetenschap en de Israel Space Agency."


Israël en VAE zijn van plan om samen naar de maan te vliegen

In de eerste internationale overeenkomst voor SpaceIL moet de Beresheet 2-missie een gezamenlijk Israëlisch-Emiraten-project zijn.

Door Abigail Klein Leichman 21 OKTOBER 2021, 10:26 UUR

Illustratie van de Beresheet 2 Moon-missie. Afbeelding met dank aan SpaceIL


  • DEEL

  • TWEETEN

  • DEEL

  • OPMERKING

  • E-MAIL


Toen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten vorig jaar de historische Abraham-akkoorden ondertekenden om binationale samenwerkingen te bevorderen, leek het erop dat de hemel de limiet was. Nu is zelfs de lucht geen limiet. Het nieuwste van de vele projecten die tussen deze bondgenoten in het Midden-Oosten tot bloei komen, zal drie onbemande ruimtevaartuigen naar de maan sturen. De Beresheet 2-missie, gepland voor 2024, volgt de solo-poging van Israël om de maan te bereiken in april 2019, die eindigde in een noodlanding . ONTDEK ISRAELL - Ontvang de ISRAEL21c Weekly Edition gratis per e-mail Meld u nu aan! Leiders van de privaat gefinancierde Beresheet-missie-initiatiefnemer, SpaceIL , ondertekenden deze week een overeenkomst in Dubai waarin Israël en de VAE zullen samenwerken aan verschillende ruimtegerelateerde projecten, waaronder de Beresheet 2-missie van $ 100 miljoen. Van links, SpaceIL-voorzitter Morris Kahn, voorzitter van de VAE Space Agency en Council of Scientists Sarah bint Yousef Al Amiri, en SpaceIL-CEO Shimon Sarid. Foto met dank aan SpaceIL Volgens een SpaceIL-verklaring: "Dit is het eerste wetenschappelijk-technologische project dat een gemeenschappelijke geschiedenis creëert voor de twee volkeren: de vlaggen van Israël en de Emiraten op de maan. Het gaat om het creëren van een model voor samenwerking tussen de twee volkeren in vele aspecten - technologisch, wetenschappelijk en educatief, dat de verbinding tussen de landen zal verdiepen en als inspiratiebron zal dienen voor verdere samenwerking tussen Israël en alle Arabische landen." Beresheet 2, bestaande uit twee maanlanders en een maanorbiter, zou verschillende records in de geschiedenis van de ruimte kunnen breken. Onder hen zou een dubbele landing op de maan zijn in één missie; en het lanceren van het kleinste ruimtevaartuig ooit (elke lander moet 120 kilo wegen met een volle brandstoftank). De orbiter is gepland voor een langetermijnmissie van ongeveer vijf jaar en zal een platform zijn voor wetenschappelijke educatieve activiteiten via een externe verbinding, waardoor studenten uit Israël en andere landen kunnen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek in de verre ruimte. Om de samenwerking te vieren, hebben kinderen van de Joodse gemeenschap in Dubai en een kleuterschool in Ramat Gan ruimtefoto's gemaakt, waarvan sommige mogelijk aan boord van Beresheet 2 reizen.


De overeenkomst bepaalt ook dat de twee landen gezamenlijk zullen werken aan onderzoek op basis van gegevens van de Israëlisch-Franse satelliet Venus , en dat Emirati en Israëlische studenten een nieuwe satelliet zullen bouwen die de maan volgt.


De filantroop en voorzitter van SpaceIL, Morris Kahn, die de SpaceIL-delegatie naar Dubai leidde, zei: "In de afgelopen paar maanden hebben we een sterke relatie gesmeed met hoge functionarissen van de VAE die streven naar een diepe relatie op basis van gedeelde waarden van onderwijs, technologie en inspiratie voor de jongere generaties van de twee volkeren. We zijn er trots op het eerste project te zijn dat de weg vrijmaakt voor verdere historische stappen.”
34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page