top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël geeft waarschuwing af tegen reizen naar Turkije na de moord van Iraanse kolonel


Iraanse Republikeinse Garde. Screenshot YouTube


Het Counter-Terrorism Bureau van de Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag (maandag) de volgende bijgewerkte reiswaarschuwing vrijgegeven met betrekking tot Israëlische bezoekers aan Turkije.


Sinds enkele weken, vooral sinds Iran Israël heeft beschuldigd van de dood van een IRGC-officier vorige week, is er toenemende bezorgdheid in de veiligheidsorganisatie over de Iraanse inspanningen om Israëlische doelen over de hele wereld aan te vallen.


Daarom onderstrepen de Nationale Veiligheidsraad en het veiligheidsinstituut de reiswaarschuwing naar Turkije en herhalen dat het een land is dat momenteel een hoog risico voor Israëli's heeft.


Volgens de veiligheidsorganisatie komt de waarschuwing voort uit een tastbare bedreiging voor Israëli's in Turkije. Er is ook een hoger dreigingsniveau in andere landen die grenzen aan Iran. Daarom moeten Israëlische burgers alert zijn en ervoor zorgen dat ze alle nodige voorzichtigheid tonen met betrekking tot reizen naar een van deze landen.


De waarschuwing geldt voor bezoeken aan alle landen die grenzen aan Iran: Armenië, Azerbeidzjan, Irak, Turkmenistan, Afghanistan, Pakistan en Turkije.


De officiële aanbeveling aan Israëlische burgers van de kant van de Nationale Veiligheidsraad is om reizen te vermijden die niet essentieel zijn voor Turkije en, in de regel, strikte voorzorgsmaatregelen te nemen als ze verplicht zijn om naar dat land te gaan:

  • Vermijden van contact met vreemden en vermoeden van suggesties en vragen van onbekende partijen. Dit geldt ook voor lokale dienstverleners.

  • Vermijd het verstrekken van persoonlijke informatie, reisinformatie en het verstrekken van een exacte locatie in realtime of van tevoren.

  • Vooraf noteren van de telefoonnummers van de hulpdiensten op de bezochte bestemming (veiligheidstroepen/medicijnen) en de Israëlische missie.

  • Het vermijden van buitenlandse partijen in dienst is het defensie-inrichting gepasseerd, inclusief militaire dienst.

  • Het vermijden van belendmaking van de Israëlische identiteit in hotels, attracties, restaurants en openbare ruimtes.

De verfijning van een reiswaarschuwing is een ongebruikelijke zet van het Nationale Veiligheidshoofdkwartier, en functionarissen van het defensie-instituut zeggen dat dit waarschuwingen zijn tegen de achtergrond van een reële dreiging voor Israëli's in Turkije.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page