top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël haalt 10 ernstig zieke kinderen uit Oekraïne voor verzorging in Israëlische ziekenhuis


De Israëlische ambassadeur in Roemenië, David Saranga, draagt ​​een Oekraïense pediatrische patiënt die te ziek is om te lopen. Foto met dank aan het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken


De ambassadeur van Israël in Roemenië David Saranga en zijn ambassadepersoneel hielpen bij het redden van 10 Oekraïense ernstig zieke kinderen en brachten ze naar Israël voor behandeling.


Schneider Medical Center van Petah Tikva stuurde medisch personeel en een speciaal vliegtuig om de kinderen veilig naar het kinderziekenhuis van Schneider te vervoeren.


De speciale 48-uurs reddingsoperatie omvatte het betreden van Oekraïne, het uit een ziekenhuis in Kiev halen van de jonge patiënten en het nauw begeleiden van hen naar het wachtende vliegtuig.


Een aantal van deze kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar was te zwak om alleen te lopen. Sommigen van hen hebben kanker, sommigen hebben dialyse nodig en anderen lijden aan complexe ziekten.


De Israëlische ambassadeur in Roemenië David Saranga en ambassadepersoneel begeleiden ernstig zieke Oekraïense kinderen in veiligheid. Foto met dank aan het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken


“Als diplomaten die de staat van het Joodse volk vertegenwoordigen, kunnen we niet onverschillig blijven voor het lijden van anderen. Het is onze morele plicht om alles te doen wat in onze macht ligt om het lijden van de ander te verlichten”, zei Saranga tegen ISRAEL21C, die sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari actief vluchtelingen helpt.


Het ambassadepersoneel bedankte de Roemeense autoriteiten voor hun hulp bij het effenen van de weg voor deze gevaarlijke levensreddende missie.


151 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page