top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël heeft 130 innovatie-en technologiebedrijven gericht op vrouwen


Foto door Matheus Bertelli van Pexels


Israël is de thuisbasis van zo'n 130 startups en groeibedrijven gericht op vrouwen, meldde het innovatie- en technologieplatform Start-Up Nation Central voorafgaand aan Internationale Vrouwendag.


De bedrijven bieden oplossingen in 10 branches: borstvoeding, cosmetica, diagnostiek, oncologie en kankerondersteuning, bekkengezondheid, voortplanting en zwangerschap, veiligheid, seksueel welzijn, chirurgie en welzijn, aldus ISRAEL21C.


Volgens Start-Up Nation Central zijn 90 van de 130 bedrijven waarvan de doelgroep vrouwen zijn, gericht op gezondheid.


Femtech Landscape met dank aan Start-Up Nation Central


In de veiligheidsbranche zijn bedrijven bijvoorbeeld SafeUP, dat een app heeft ontwikkeld waarmee vrouwen contact kunnen opnemen met voogden in de buurt die hen veilig naar hun bestemming kunnen begeleiden, terwijl de diagnostische branche Illumigyn omvat, die een systeem voor baarmoederhalsonderzoek op afstand heeft ontwikkeld dat onlangs werd ingezet in Moldavië, in de Golf en in heel Afrika.


Deze twee bedrijven, en tientallen andere, werden voorafgaand aan Internationale Vrouwendag op 8 maart in kaart gebracht als onderdeel van een FemTech-project voor het in kaart brengen van het landschap, uitgevoerd door Start-Up Nation Central in samenwerking met FemTech Israel, een Israëlische gemeenschap die innovatie en technologische oplossingen voor de behoeften van vrouwen promoot.


"Als onderdeel van onze inspanningen om het Israëlische ecosysteem te laten groeien, helpt het in kaart brengen van de verschillende startups en het presenteren van de categorie investeerders en andere delen van het ecosysteem om hun bedrijf te navigeren en meer activiteit naar de startups te leiden", legt Lena Rogovin, Start-Up Nation uit. Sectorleider Digital Health en Life Sciences van Central.


In 2021 werd 160 miljoen dollar geïnvesteerd in Israëlische femtech bedrijven, vergeleken met 215 miljoen dollar in 2020 en 157 miljoen dollar in 2019, meldt Start-Up Nation Central.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page