top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël heeft het laagste werkverzuimpercentage van 28 landen


Foto door Andrea Piacquadio van Pexels


De afgelopen jaren is de wereld in een staat van onzekerheid geworpen door de strijd tegen het coronavirus. Maar welke landen hadden in deze periode het hoogste ziekteverzuim?


Uit nieuw onderzoek van het in het VK gevestigde Small Business Price blijkt dat Israëlische arbeiders minder ziektedagen namen dan arbeiders in een van de andere 27 onderzochte landen.


Israëlische burgers namen gemiddeld 3,9 dagen per jaar vrij wegens ziekte. Duitsland, het land met het hoogste ziekteverzuim volgens het onderzoek, neemt 18,3 ziektedagen per jaar op. In Nederland ligt dit op gemiddeld 4,5 dag in 2020.


Het Verenigd Koninkrijk is de tweede alleen voor Israël, met 4,4 ziektedagen per werknemer per jaar, aldus ISRAEL21C.


De auteurs van het rapport menen dat de prestatie van Israël te wijten kan zijn aan het sterke Israëlische arbeidsethos, maar voegen eraan toe dat er een minder positieve reden kan zijn.


“Het gemiddelde salaris in Israël is doorgaans ook lager dan dat van Europa en Noord-Amerika en de kosten van levensonderhoud zijn hoger dan in veel andere landen. Hoewel de overheid ziekteverlof dekt, krijgen werknemers niet 100% van hun loon. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op werkverzuim, omdat Israëli's zich misschien geen werk kunnen veroorloven."


Ze concluderen: “Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het ziekteverzuim, maar het ziekteverzuim is over het algemeen afgenomen sinds de pandemie in 2020 begon, toen thuiswerken de norm werd. Terwijl de wereld blijft fluctueren tussen werkomgevingen, verwachten we dat deze statistieken zullen blijven veranderen.”38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page