top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Israël heeft kudde immuniteit bereikt, kinderen vaccineren niet nodig" zegt topgezondheidsexpert


Dr. Gili Regev-Yochay, Screenshot YouTube


Dr. Gili Regev-Yochay ,directeur van de afdeling Infectious Disease Epidemiology van het Sheba Medical Center en een van de vooraanstaande gezondheidsexperts van Israël, zei dinsdag dat Israël kudde-immuniteit heeft bereikt tegen het COVID-19 virus en dat het momenteel niet nodig is om kinderen te vaccineren.


Israël werd een van de eerste landen ter wereld die strikte beperkingen grotendeels heeft opgeheven na de snelle vaccinatiecampagne, aangezien het aantal nieuwe dagelijkse COVID-gevallen in het land blijft afnemen, en al lange tijd schommelt rond 20 nieuwe besmettingen per dag.


"We hebben kudde-immuniteit bereikt zonder dat kinderen zijn gevaccineerd, er is geen rechtvaardiging en geen noodzaak om te verplichten en aan te dringen op vaccinatie van kinderen", zei Dr. Gili Regev-Yochay tegen de Hebreeuse krant Yedioth Aharanot.


"Aan de andere kant is de aanbeveling op dit moment om de jeugd te vaccineren, maar iedereen kan het persoonlijk afwegen en voor zichzelf beslissen", voegde ze eraan toe.


Haar uitspraak komt op een cruciaal moment, nu het ministerie van Volksgezondheid heeft gezegd de beslissing van de Amerikaanse FDA af te wachten om daarna kinderen van 12- 15 jaar te gaan vaccineren.59 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page