top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël is een paradijs voor iedereen die van parachutespringen houdt


Foto GoJump


Israël is een paradijs voor iedereen die van parachutespringen houdt. Het begint met soldaten in de parachutisteneenheden die na hun diensttijd willen blijven springen.


De Israëlische Skydiving Association benadrukt dat Israël bekend staat om de strengste skydiving-voorschriften ter wereld.


Je moet minimaal 12 jaar oud zijn om te springen; maximale leeftijd is 70 jaar. Bent u ouder dan 65 jaar, dan heeft u een doktersverklaring nodig.


Parachutespringen is niet goedkoop: bijna 1.500 Shekel per persoon (ongeveer € 400). Je kunt een paar honderd Shekel en 20 seconden besparen als je maar tot 12.000 voet hoogte gaat. Als het een verjaardagscadeau krijg je25 procent korting.


Paradive en alle andere skydiving-centra in Israël bieden een fotografiepakket dat bijna net zo duur is als de sprong zelf. Een tweede skydiver springt tegelijkertijd met jou om geweldige beelden te maken.


"Iedereen droomt van vliegen", staat op de website van Paradive.Andere parachutespring centra zijn:


Dit is de enige andere skydiving-faciliteit langs de Middellandse Zee, dicht bij Kibbutz Shomrat ten noorden van Haifa. Prijzen beginnen bij 790 shekels (€ 210) voor 11.000 voet met 50% korting voor een tweede sprong. Sitar Gur, een van de instructeurs van Hazanhaniyh, zegt dat gemiddeld drie stellen per week zich verloven tijdens het parachutespringen.
GoJump biedt extreme spanning over de Dode Zee met de torenhoge kliffen van Masada als achtergrond. Je komt niet zo hoog in de lucht als bij Paradive of Hazanhaniyh omdat de Dode Zee het laagste punt ter wereld is! Met 45.000 tandemsprongen onder hun riem en redelijke prijzen - 850 shekels (€ 230) voor een vrije val van 50 seconden - lonkt de Dode Zee. GoJump is eigendom van de Hazanhaniyh-groep.Het vliegtuig bij SkyKef is een beetje anders dan de anderen in Israël: in plaats van zittend een zijdeur open te duwen, maak je een rennende sprong uit een grote open ruimte aan de achterkant van het vliegtuig. SkyKef is gevestigd in de buurt van Beersheva en biedt uitzicht op de uitgestrekte Negev-woestijn. Prijzen beginnen bij 899 shekels (€ 240) voor 10.000 voet en een daling van 50 seconden.
De specialiteit van Extreme Israel is "powered parachutevluchten", een combinatie van een ultralicht sportvliegtuig met een parachute erop. Het lijkt meer op paragliden dan op de intensiteit van een volledige parachuteval.


Het "vliegtuig" is nogal traag, vertelde de oprichter van het bedrijf, Sharon Baram, aan ISRAEL21c. "Dit maakt het de veiligste van alle luchtvaartuigen." Baram vertrekt meestal vanuit het gebied rond Netanya, maar u kunt regelen dat u over enkele van de beroemdste erfgoedsites van Israël vliegt. Het is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.Je hebt niet eens een parachute nodig om met Flybox in Rishon LeZion te vliegen. Deelnemers worden met lucht bestraald in een "verticale windtunnel" binnenshuis, waardoor ze kunnen zweven in een afgesloten glazen doos. Deze optie is beschikbaar vanaf vier jaar en is goedkoper dan de echte deal: slechts 289 shekel (€ 77) voor twee vluchten van 120 seconden.
69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page