top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël leidt wereld in cloud-startups per hoofd van de bevolkingScreenshot YouTube


Israël is het meest opkomende land voor 'cloud ondernemers', volgens het Amerikaanse adviesbureau Sage Intacct .


Terwijl de Verenigde Staten het grootste aantal startups hebben die een soort van cloud computerdiensten aanbieden, met 2.065 bedrijven volgens het onderzoek van Sage (859 geopend in de afgelopen vijf jaar), en het VK op de tweede plaats komt met 262 cloud bedrijven (120 geopend sinds 2017 ), "de toekomst zou er heel anders uit kunnen zien, aangezien andere landen de gelederen beklimmen", meldt Sage aan ISRAEL21C.


In Israël zijn in het afgelopen half decennium ongeveer 76 cloud computing-startups geopend. Dat komt neer op 8,4 startups per miljoen mensen - het grootste percentage van alle onderzochte landen. De Verenigde Staten, met zijn veel grotere bevolking, hebben slechts 2,5 startups per miljoen mensen.


Na Israël zijn de volgende drie landen met het hoogste aandeel cloud-startups per inwoner Estland (7,5 startups per miljoen mensen), Luxemburg (6,2 startups per miljoen) en Singapore (5,5 startups per miljoen).


Het Sage-rapport belicht de Israëlische cloud beveiligingsprovider Wiz, die toonaangevende merken ondersteunt, waaronder Costco, Slack, BMW en ASOS.


Sage wijst erop dat er sinds 2017 meer dan $ 2 miljard is geïnvesteerd in cloud-startups in Israël. Israël is de zevende grootste locatie ter wereld voor het totale aantal cloud bedrijven dat actief is.


Sage ondervroeg 5.000 bedrijven voor haar rapport. De gegevens zijn afkomstig uit CrunchBase's database van actieve cloud gebaseerde bedrijven. Het volledige rapport is hier te vinden.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page