top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël levert 2.000 helmen en 500 vesten voor nood- en civiele organisaties in Oekraïne


De helmen en vesten gereed voor transport op Ben Gurion Airport. Foto afdeling productie en inkoop van het Israëlische ministerie van Defensie


In overeenstemming met de richtlijn van minister van Defensie Benny Gantz heeft het ministerie van Defensie vandaag 2000 helmen en 500 vesten geleverd aan nood- en civiele organisaties in Oekraïne. Het materieel is aangekocht door het Ministerie van Defensie Productie en Aanbesteding van het Ministerie van Defensie.


Minister van Defensie Benny Gantz kondigde in april aan dat Israël Kiev zou voorzien van beschermende uitrusting voor reddingsorganisaties. De belofte kwam er na een gesprek met zijn ambtgenoot Oleksii Reznikov.


"Dit maakt deel uit van Israëls uitgebreide inspanningen om humanitaire hulp te bieden, waaronder de oprichting van een veldhospitaal, de opname van vluchtelingen en immigranten, het verstrekken van voedsel en medische hulp, en meer", destijds het kantoor van Gantz, aldus The Jerusalem Post.


Israël heeft eerder humanitaire hulp verleend, waaronder een veldhospitaal dat in Oekraïne werd opgericht, naast ongeveer 100 ton humanitaire benodigdheden, waaronder waterzuiveringssystemen, medische apparatuur, dekens en jassen. Het heeft geen wapens of verdedigingssystemen gestuurd, deels uit angst voor verdere verslechtering van de banden met Rusland, waarmee Israël zijn aanvallen op pro-Iraanse doelen in Syrië moet coördineren, aldus Haaretz.


30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page