top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël neemt vandaag in Washington deel aan de strategische dialoog over technologische samenwerking


Minister van Innovatie Orit Farkash-Hacohen. Foto Gov.il


Een Israëlische delegatie onder leiding van minister van Innovatie Orit Farkash-Hacohen en nationale veiligheidsadviseur dr. Eyal Hulata zal vandaag, woensdag in Washington deelnemen aan de lancering van de strategische dialoog op hoog niveau over technologische samenwerking. Dit evenement zal Israël plaatsen tussen een select aantal landen die de Verenigde Staten zien als een strategische partner op dit gebied.

In het kader van de Verklaring van Jeruzalem, die werd ondertekend door premier Yair Lapid en president Joe Biden, werd besloten een dialoog over strategische technologieën op gang te brengen om de betrekkingen tussen de VS en Israël naar nieuwe hoogten te brengen en een partnerschap tot stand te brengen op het gebied van kritieke en opkomende technologieën (zoals kunstmatige intelligentie en kwantumcomputing), en op gebieden die van mondiaal belang zijn, zoals voorbereiding op pandemie, voorbereiding op klimaatverandering, voedselzekerheid en meer.

In de delegatie zitten hoge functionarissen van verschillende overheidsinstanties, waaronder de Nationale Veiligheidsraad en de ministeries van Innovatie, Wetenschap & Technologie, Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid, Defensie, Energie, Milieubescherming, Landbouw, Financiën en Economie.

Het doel van de bijeenkomst is om tot overeenstemming te komen en mechanismen op te bouwen voor concrete samenwerking die het op korte termijn mogelijk maken om de technologische samenwerking tussen de landen te verbeteren. Deze dialoog positioneert Israël naast Amerika's leidende strategische partners in technologie.

De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten Michael Herzog, adjunct-secretaris van HHS Andrea Palm, adjunct-minister van Energie David Turk en hoge functionarissen van het Witte Huis OSTP (Office of Science & Technology Policy) zullen ook deelnemen aan het evenement.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page