top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël organiseert een conferentie van de WereldgezondheidsorganisatieIsraël zal van 12-14 september voor het eerst een conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) organiseren voor Europese ministers van Volksgezondheid en hoge gezondheidsfunctionarissen, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend.


Volgens de WHO zal het vertegenwoordigers van de 53 landen in de Europese regio van de VN-gezondheidsorganisatie samenbrengen.


Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de conferentie onder meer beraadslagingen zal omvatten over een gemeenschappelijk plan voor een betere gezondheid in Europa, evenals sessies over volksgezondheid, gezondheidscrises en het verbeteren van regionale samenwerking op het gebied van gezondheid.


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei in Ynet dat de geplande deelname van zijn collega's en Europese delegaties "heel belangrijk was voor het land en zijn gezondheidssysteem".


"Het beleid dat we het afgelopen jaar hebben geïmplementeerd en de prestaties van het Israëlische gezondheidszorgsysteem in de strijd tegen het coronavirus hebben zich echt onderscheiden op het wereldtoneel", zei Horowitz in een verklaring.


"De WHO-conferentie in Israël is een kans om onze banden met de wereld, met de Wereldgezondheidsorganisatie en met Europese landen te blijven versterken."

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zal Horowitz bilaterale

samenwerkingsovereenkomsten op gezondheidsgebied ondertekenen met functionarissen uit Duitsland, Kroatië, Cyprus en Kazachstan.


De WHO merkte op dat de conferentie het eerste evenement zal zijn dat wordt bijgewoond door functionarissen uit de regio sinds het begin van de Covid-pandemie.

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page