top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël veranderd instructies voor thuistesten om deze nauwkeuriger te maken


Screenshot YouTube


Mensen die zelftesten op COVID-19 moeten uit zowel hun keel als hun neus met een wattenstaafje afnemen bij het gebruik van snelle antigeenkits om de kans op het detecteren van de omicron-variant te vergroten, zei Sharon Alroy-Preis, het hoofd van de Israëlische volksgezondheid en topfunctionaris op het gebied van gezondheid op maandag.


De aanbeveling druist in tegen het advies van de Amerikaanse Food and Drug Administration, die heeft gezegd dat de instructies van de fabrikant nog steeds moeten worden gevolgd en dat elk onjuist gebruik van keeluitstrijkjes een veiligheidsrisico kan vormenSharon Alroy-Preis zei echter dat "antigeentests, die veel in het land worden gebruikt, minder gevoelig zijn dan PCR-tests bij het opsporen van ziekten. Om hun gevoeligheid te vergroten, adviseren we voortaan keel en neus schoon te vegen. Het is niet wat de fabrikant voorschrijft, maar wij instrueren dit".


Nu omicron de dagelijkse infectiegevallen naar recordhoogten duwt, hebben de Israëlische testcentra het moeilijk gehad, wat gezondheidsfunctionarissen ertoe heeft aangezet risicogroepen voor PCR-testen te prioriteren en jongere, gevaccineerde mensen te vertrouwen om thuis te testen als ze worden blootgesteld aan een drager.


Alroy-Preis zei dat mensen, wanneer ze worden blootgesteld aan een drager, meer dan één test moeten doen of ten minste drie dagen moeten wachten sinds blootstelling voordat ze testen met snel test kits.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page