top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël verkoopt het David's Sling-luchtverdedigingssysteem aan Finland


Minister van Defensie directeur-generaal Eyal Zamir (midden links) en de Finse ambassadeur in Israël, Nina Nordström (midden rechts), en andere functionarissen na ondertekening van de verkoop van het David's Sling luchtverdedigingssysteem aan Finland, 12 november 2023. Foto Ministerie van Defensie


Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van het David's Sling-luchtverdedigingssysteem aan Finland, in een deal die wordt geschat op \NIS 1,3 miljard (€317 miljoen).


Directeur-generaal Eyal Zamir ondertekende de “historische overeenkomst” op het hoofdkantoor van het ministerie, zegt het, tijdens een evenement dat werd bijgewoond door de Finse ambassadeur in Israël Nina Nordström en de Finse defensieattaché in Israël, kolonel Oula Asteljoki.


De president en CEO van Rafael Advanced Defense Systems, Yoav Har-Even; hoofd van het Directoraat Defensieonderzoek & Ontwikkeling van het ministerie, Dr. Daniel Gold; het hoofd van de Israel Missile Defense Organization, Moshe Patel, en andere functionarissen woonden de ondertekening bij.


Het David's Sling-systeem wordt gezamenlijk ontwikkeld door de Israel Missile Defense Organization binnen het ministerie, de United States Missile Defense Agency en hoofdaannemer Rafael Advanced Defense Systems.


Het systeem onderschept ballistische raketten, kruisraketten, vliegtuigen en drones.269 weergaven0 opmerkingen
bottom of page