top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël verwelkomd als het nieuwste lid van de Invictus Community of Nations


Prins Harry en zijn vrouw Meghan bij de Invictus Games in Den Haag. Screenshot YouTube


Israël, Colombia en Nigeria zijn de drie nieuwste leden van de nieuw ontwikkelde Invictus Community of Nations, waarmee het totale aantal gemeenschapslanden op 23 komt. Van die gemeenschap heeft het gastcomité van de Invictus Games Düsseldorf 2023 bevestigd dat teams uit Colombia en Israël zijn uitgenodigd om volgend jaar de Spelen in Duitsland bij te wonen. Dit brengt het aantal bevestigde landen voor de Invictus Games Düsseldorf 2023 op 21.


Foto via Invictus Games Foundation


De nieuwe gemeenschapsstructuur voor de Invictus Games Foundation geeft de gewonde, gewonde en zieke militairen en veteranen van de aangesloten landen toegang tot het bredere activiteitenprogramma van de Invictus Games Foundation. Deze activiteit is het hele jaar door beschikbaar, ook buiten de Spelen, en stelt kleinere landen of landen die nieuwere sportherstelprogramma's hebben in staat om de kracht van sport, esports en avontuurlijke uitdagingen te ervaren, voorafgaand aan eventuele toekomstige deelname aan een Invictus Games.

Invictus Games, Den Haag 2020


Limor Luria, plaatsvervangend directeur-generaal en hoofd van de rehabilitatieafdeling van het Israëlische Ministerie van Defensie: “We zijn erg dankbaar voor het warme welkom bij de Invictus Community of Nations. Het is een genoegen om deel te nemen aan het belangrijke werk van de Invictus Games Foundation, onze eigen ervaring op het gebied van sportherstel te delen en te leren van de gemeenschap. We waren ook erg blij dat we waren uitgenodigd om deel te nemen aan de Invictus Games Düsseldorf 2023. Door deel uit te maken van de Invictus Community zullen veteranen die gewond zijn geraakt of ziek zijn geworden tijdens hun dienst meer herstelmogelijkheden bieden. In Israël hebben we veel geleerd over het belang van fysieke activiteit als positieve katalysator voor herstel en revalidatie. We kijken ernaar uit om onze ervaring te delen en te leren van de andere landen,

79 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23
HansLa23
Jun 15, 2022

Prachtige spelen echt meedoen is alles ! Genoten van de laatste uitzendingen

Like
bottom of page