israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël voegt Chinese yuan toe aan zijn reserves en verlaagt dollarbezit


Screenshot YouTube


De centrale bank van Israël zal de Chinese yuan toevoegen en tegelijkertijd haar dollar- en europosities verlagen in een poging om haar reserveallocaties te diversifiëren en haar investeringshorizon te verlengen, meldde Bloomberg.


"We moeten kijken naar de noodzaak om een ​​rendement op de reserves te verdienen dat de kosten van de aansprakelijkheid dekt", zei vice-gouverneur van de Bank of Israel, Andrew Abir, in een interview.


Naast de yuan zal de bank ook de Canadese en Australische dollars toevoegen, wat een verschuiving aangeeft in de "hele investeringsrichtlijnen en filosofie van de bank", zei Abir. Voorheen hield de bank alleen Amerikaanse dollars, euro's en het Britse pond aan.


Israëls reserves zullen voor het eerst de 200 miljard dollar overschrijden.


Na besprekingen die vorig jaar door de monetaire commissie zijn gehouden, zullen het pond en de yen 5% uitmaken en de valuta's van Canada en Australië elk 3,5%. Volgens de nieuwe benadering is het aandeel van de yuan voor 2022 vastgesteld op 2%, volgens het eind vorige maand gepubliceerde jaarverslag van de Israëlische centrale bank.


Om tegemoet te komen aan de veranderingen, zal het aandeel van de euro dalen tot 20% - het laagste in minstens tien jaar - van iets meer dan 30%, terwijl de dollar 61% zal vertegenwoordigen, een daling van 66,5%. De weging van het pond zal daarentegen bijna verdubbelen tot 5% en zal terugkeren naar een niveau dat voor het laatst in 2011 werd gezien.


Volgens het Internationaal Monetair Fonds is het aandeel van de dollar in de totale mondiale valutareserves gedaald tot het laagste punt in meer dan twee decennia, wat aanleiding gaf tot speculatie over de stijging van de Chinese yuan.


116 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws