top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël wordt als vierde best presterende economie van de 34 OESE landen gezet door 'The Economist'


Kantoren in Tel Aviv. Screenshot YouTube


"The Economist" heeft Israël gerangschikt als de vierde best presterende economie in 2022. "In het Midden-Oosten heeft Israël, ondanks de politieke chaos, het afgelopen jaar succes gehad, ", schreef het Britse weekblad.


De rangschikking van de 34 OESO-landen was gebaseerd op vijf macro-economische indicatoren: bbp-groei, jaarlijkse inflatie, inflatiebreedte, aandelenkoersen en overheidsschuld. Zoals "Globes" vorige week rapporteerde, is de verhouding tussen schuld en BBP van Israël dit jaar gedaald van 68% naar 60%. Hoewel de inflatie de afgelopen 12 maanden is gestegen tot 5,3%, is dit ongeveer de helft van het inflatieniveau in veel van de westerse economieën, zoals "The Economist" opmerkt.


"The Economist" plaatste Griekenland op de eerste plaats als de best presterende economie in 2022, na de schokgolven die door de economie werden gestuurd in de jaren vóór de Covid-pandemie. Griekenland slaagde er onder meer in om zijn schuld/bbp-ratio het afgelopen jaar met 16% te verkleinen. Op de tweede en derde plaats in de ranglijst, vóór Israël, stonden Portugal en Ierland. Israël deelde de vierde plaats met Spanje.


68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page