top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël wordt wakker: de toeristenindustrie slaat nu ook alarm over de nieuwe regering


Hotels aan de kust van Tel Aviv. Screenshot YouTube


De Israëlische toeristenindustrie heeft dinsdag alarm geslagen over de nieuwe coalitieregering en haar extreemrechtse en discriminerende retoriek.


Leidende figuren uit de industrie hebben zich in het hele land publiekelijk uitgesproken tegen discriminerende wetgevingsvoorstellen van inkomende coalitiepartners, die een wetsvoorstel promoten dat bedrijven in staat zou stellen diensten aan klanten te weigeren als het in tegenspraak is met hun religieuze overtuigingen, meldt Ynet.


Gulliver Tourism heeft maandag aangekondigd dat ze geen zaken zullen doen met particuliere of openbare entiteiten die een discriminerend beleid voeren.


Gulliver CEO Ziv Rosen zei: "Blijkbaar is het zelfs in 2023 belangrijk om te verklaren dat discriminatie verkeerd is. Gulliver gaat niet in zee met iemand die discrimineert op basis van ras, religie, geslacht of seksuele geaardheid. We steunen de LGBTQ-gemeenschap, ze verdienen niets anders dan complete gelijkheid in dit land."


Yossi Patael, CEO van de Incoming Tour Operators Association, vertelde Ynet dat "ongeacht wetgevingsvoorstellen, het feit dat we deze discussie in de eerste plaats voeren, Israël in een zeer negatief daglicht stelt voor toeristen die overwegen hierheen te komen.


Onze mondiaal imago vertegenwoordigt een essentieel onderdeel van onze nationale standvastigheid, en deze discussie brengt onze aantrekkingskracht voor toeristen over de hele wereld in gevaar.


"Praten over klantenservicediscriminatie voor binnenlandse of internationale toeristen kan niet worden gematerialiseerd in onze dagelijkse activiteiten. Geen enkele hoteleigenaar in dit land, of het nu Arabier, Haredi, bedoeïenen, seculier, moslim of christen is, zal ooit Rothman's en Strooks vergezochte ideeën.


"Het is onduidelijk wat die Knesset leden zelfs maar dachten toen ze met deze rotzooi op de proppen kwamen. Wanneer was de laatste keer dat een Knesset lid ergens ter wereld in een hotel wilde verblijven waar ze hem om hun seksuele geaardheid vroegen? De nieuwe regering zou dat echt moeten doen alles wat ze kunnen om deze extremisten voor de wereld te verbergen."


Avi Nissenkorn, voorzitter van de Israel Hotels Association, bracht ook een verklaring uit waarin hij de voorstellen veroordeelde. "Hotels beantwoorden aan de bevolking die in hun kamer wil blijven of gebruik wil maken van hun diensten. We zullen nooit iemand discrimineren op basis van religie, geloof, geslacht of seksuele geaardheid."


Aviation Links, een Israëlische toeristische outlet, zei dat ze "toegewijd zijn om iedereen te dienen, ongeacht religie, geloofsovertuiging, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid of enige andere onderscheidende factor. Gelijkheid staat voorop en discriminatie wordt niet getolereerd."


Dan Hotels Israel zei in een verklaring dat ze tegen alle discriminatie in de Israëlische samenleving zijn en dat iedereen altijd welkom is.


Hotelconglomeraten - Africa Israel, The Brown Hotels, Issta en Crowne Plaza Israel - hebben allemaal verklaringen uitgegeven waarin ze hun ongenoegen over het voorstel uiten en hebben zich allemaal gecommitteerd om iedereen die van hun diensten gebruik wil blijven maken, van dienst te zijn.250 weergaven0 opmerkingen
bottom of page