top of page
  • Barak Ravid

Israël zegt Hamas-bestanden te hebben gevonden met instructies voor maken van cyanide wapens


Screenshot YouTube


Het Israëlische leger vond een USB-sleutel met instructies voor de productie van een "cyanide verspreidingsapparaat" op het lichaam van een Hamas-agent die had deelgenomen aan de terroristische aanslag van 7 oktober , aldus twee Israëlische functionarissen, en een kopie van een geheim Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken. kabel verkregen door Barak Ravid / Axios.


Het grote geheel: uit het dossier blijkt niet duidelijk of Hamas een serieus of operationeel plan had voor het gebruik van geïmproviseerde chemische wapens, of dat de groep had geprobeerd deze te produceren.

Achter de schermen: De non-proliferatieafdeling voor massavernietigingswapens van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde donderdag een geheim telegram naar Israëlische ambassades in tientallen hoofdsteden over de hele wereld, waaronder Washington, onder de kop: 'Hamas is van plan chemische wapens te gebruiken.'

  • De authenticiteit van het Hamas-dossier kon niet onafhankelijk worden bevestigd door Axios, maar Israëlische functionarissen hebben eerder gezegd dat ze geen informatie met bondgenoten zouden delen als ze dachten dat deze niet authentiek en betrouwbaar was.

  • Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar te geven.

  • Een woordvoerder van Hamas reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De Israëlische inlichtingendienst herleidde de oorsprong van het document tot een Al-Qaeda-handleiding uit 2003, aldus het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in de kabel.

  • “Deze bevinding wijst op het voornemen van Hamas om chemische wapens te gebruiken als onderdeel van zijn terreuraanval op burgers”, beweert de kabel.

  • Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde het originele bestand met een Engelse beschrijving naar zijn ambassades en vroeg hen in de kabel om het privé over te dragen aan de gastregeringen van de ambassades en het op geen enkele manier publiekelijk te gebruiken.

  • Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in de kabel zijn diplomaten opgedragen hun collega's te vertellen dat Hamas "aanvallen wil uitvoeren op een soortgelijke manier als ISIS heeft geprobeerd".

Tussen de regels door: Israël heeft zowel publiekelijk als privé veel documenten gedeeld die het naar eigen zeggen sinds 7 oktober heeft gevonden over dode Hamas-aanvallers , waaronder informatie die meer inzicht heeft gegeven in de plannen van de groep.

  • Verschillende van deze documenten, die door Hamas als ‘topgeheim’ werden geclassificeerd, zouden operationele plannen bevatten voor het aanvallen van Israëlische dorpen en militaire bases nabij de grens, met expliciete orders om zoveel mogelijk mensen te doden en gijzelaars terug te brengen naar Gaza.627 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page