top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël zou plan klaar hebben om Hamas tunnels vol zeewater te pompen


Screenshot YouTube


Israël heeft een systeem van enorme pompen gebouwd dat het kan gebruiken om het ondergrondse netwerk van tunnels van Hamas in de Gazastrook vol zeewater te pompen, meldt N12News, na berichten hier over in de Wall Street Journal.


Amerikaanse functionarissen die met de krant spraken, beweerden dat een dergelijke actie de tunnels zou kunnen vernietigen en de terroristen uit hun ondergrondse schuilplaats zou kunnen verdrijven, maar ook de watervoorziening van de strook zou kunnen bedreigen.


Daarnaast is een niet onbelangrijke reden om het nog niet te doen, dat niet bekend is of, en zoja hoeveel, gijzelaars in de tunnels gevangen worden gehouden.


Volgens het Amerikaanse rapport werd de eerste set pompen – waarvan er minstens vijf zijn – al halverwege vorige maand ten noorden van het Shatti-vluchtelingenkamp in de noordelijke Gazastrook geïnstalleerd.


Deze pompen zouden water uit de Middellandse Zee moeten halen en de tunnels elk uur met duizenden kubieke meters water moeten overspoelen, wat binnen enkele weken tot overstromingen zal leiden.


Israël heeft de VS begin vorige maand voor het eerst op de hoogte gebracht van deze mogelijkheid, wat aanleiding gaf tot een discussie over de afweging van de haalbaarheid en de impact ervan op het milieu, tegen de militaire waarde van het buiten gebruik stellen van de tunnels. Dezelfde Amerikaanse functionarissen vertelden de Wall Street Journal dat zij Ik weet niet hoe dicht de Israëlische regering bij de uitvoering van het plan staat.451 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page