top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëli's en Arabieren vieren twee jaar Abraham-akkoorden


Leaders of Tomorrow, een delegatie van jonge Israëli's, Emiraten, Bahreinen en Marokkanen in Washington, DC. Foto met dank aan Israël-Is


Voor het eerst sinds de ondertekening van de Abraham-akkoorden op 16 september 2020 reisde een coalitie van jonge Israëli's, Emirati's, Bahreinen en Marokkanen naar Washington, DC, om samen te vieren wat er is bereikt en om persoonlijke banden tussen de landen op te bouwen.


Tijdens hun verblijf van 15 tot 19 september ontmoette de groep functionarissen van het Witte Huis, het State Department, het Congres en de Senaat. Een speciale tweeledige rondetafel discussie werd gehouden in het Congres, georganiseerd door de Abraham Accords Caucus.


Ze ontmoetten ook vertegenwoordigers van de Europese Unie, denktanks, academici, religieuze leiders, studenten en filantropen om uit te leggen hoe de overeenkomsten hun leven ten goede hebben veranderd.


De delegatie, Leaders of Tomorrow genaamd, maakt deel uit van een gezamenlijk initiatief van de in Tel Aviv gevestigde ISRAEL-is- organisatie en de Mimouna Association of Morocco, samen met een coalitie van jonge leiders uit alle Abraham Accords-landen.


“De akkoorden hebben niet alleen de geopolitieke realiteit in onze regio ingrijpend veranderd. Ze hebben de levens veranderd van miljoenen joden, christenen en moslims die nooit de kans zouden hebben gehad om met elkaar om te gaan”, aldus Eyal Biram en Matan Dansker van Israeli-is tegen ISRAEL21C.


“Israël-is loopt sindsdien voorop bij het stimuleren van langetermijn programma's van mens tot mens. Dit is de eerste keer dat we vrienden uit alle landen hebben verenigd als één eenheid om te vieren en plannen te maken voor de toekomst.”


El Mehdi Boudra, oprichter van de Mimouna Association, zei tegen ISRAEL21C dat de missie "een kans was om de kloof tussen joden en moslims te overbruggen door een authentieke ruimte te creëren met een kring van opkomende Arabische en Israëlische jonge leiders uit de Abraham Akkoord landen om een ​​duurzame vrede en beter voor de toekomst voor onze regio.”


Majed Alseyabi van de UAE Youth Council voegde toe: “Leaders of Tomorrow is een geweldig platform voor verbinding en samenwerking tussen jonge en getalenteerde professionals uit onze landen, waar we lokale, nationale en mondiale problemen zullen bespreken en creatieve en innovatieve oplossingen zullen bedenken. . Als Emirati geloof ik dat het mijn verantwoordelijkheid is om verbindingen en cultuur op te bouwen om een ​​warme vrede te versterken, gebaseerd op tolerantie en coëxistentie.”


De delegatie werd ondersteund door Voices of Israel en gehost door het American Jewish Committee (AJC).

82 weergaven0 opmerkingen
bottom of page