top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlis bedrijf Addionics wil met slimme 3D batterijen prestaties en capaciteit verbeteren


Ter illustratie. Foto via Addionics


Het in Israël gevestigde chemie-agnostisch batterijtechnologiebedrijf Addionics, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met het Center of Process Innovation (CPI) en WMG, aan de Universiteit van Warwick om verbeteringen te bereiken in de prestaties en productieprocessen van lithium-ionbatterijcellen met behulp van Addionics' Slimme 3D-elektroden en gepatenteerde kunstmatige intelligentie (AI) technologie.


Het project, bekend als Project STELLAR (Smart Three-dimensional ELectrode Lithium-ion battery with Automated Robotics), wordt ondersteund door Innovate UK, een door de overheid gefinancierde instantie die zich richt op het stimuleren van productiviteit en economische groei door de ontwikkeling van nieuwe ideeën. Het Verenigd Koninkrijk heeft beloofd om de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren tegen 2030 te verbieden en tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.


“De huidige batterijtechnologieën zijn niet voldoende om een ​​toekomst van volledig elektrisch vervoer te ondersteunen. We zijn er trots op samen te werken met marktleiders in het VK om dit probleem op te lossen en de ontwikkeling van beter presterende, goedkopere lithium-ionbatterijen op grote schaal te versnellen”, aldus Moshiel Biton, CEO en mede-oprichter van Addionics. "Het project zal gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van productieautomatisering en kunstmatige intelligentie om een ​​meer veerkrachtige batterijvoorziening voor het VK en daarbuiten mogelijk te maken."


De technologie van Addionics helpt de grootste barrières voor wijdverbreide EV-adoptie te overwinnen, door het rijbereik, de oplaadtijd, de veiligheid en de kosten van EV-batterijen met elke chemie te verbeteren. Het is bewezen dat de Smart 3D-elektroden van het bedrijf een 2x hogere toegankelijke capaciteit, een 50 procent snellere oplaadtijd en een 150 procent langere levensduur hebben.


Project STELLAR is gericht op het automatiseren van de fabricage van hoogwaardige batterijen voor auto's met slimme 3D-elektroden, terwijl kapitaaluitgaven, productietijdlijnen en batterijkosten worden verlaagd. AI-algoritmen en -modellering zullen worden gebruikt om 3D-stroomcollectorgeometrieën te ontwerpen die de thermische, energiedichtheid en mechanische uitdagingen aanpakken die de hedendaagse ultramoderne batterijen nog steeds teisteren. Dit maakt verticale integratie in het celproductieproces mogelijk door batterijen op maat te maken voor specifieke typen voertuigen. Als gevolg hiervan kunnen snelle oplaadtijden en verhoogde energiedichtheid en vermogensdichtheid allemaal worden ontworpen voordat ze worden gefabriceerd.


Door gebruik te maken van de automatiseringscapaciteiten van zijn partners, zal CPI helpen bij het opschalen van de fabricage van 3D-elektrodeontwerpen met optimale inktformuleringen met behulp van ultramoderne robotsystemen voor snelle formulering en screening. De toepassing van AI zal batterijen creëren met geoptimaliseerde elektrodegeometrieën, terwijl ontwikkelingscycli worden versneld en kostbare productieprocessen worden geëlimineerd die traditioneel meerdere iteraties vereisen voor een optimale structuur en inktcreatie. De productie zal worden uitgevoerd door WMG, dat pouch-cellen zal produceren en evalueren met behulp van de innovaties die uit het project zijn voortgekomen.Project STELLAR zal minimale verstoring van bestaande productielijnen en toeleveringsketens aantonen, aangezien het een 'drop-in'-oplossing is waarmee betaalbare Smart 3D-elektroden kunnen worden geleverd aan een verscheidenheid aan faciliteiten. Dit bespaart tijd en kosten van de huidige productieketen met het extra milieuvoordeel van batterijcellen met een langere levensduur. De partners en Innovate UK streven ernaar de output van het project in het VK te commercialiseren


“CPI bestaat om innovatieve, dynamische bedrijven in een vroeg stadium te ondersteunen bij het ontwikkelen van de technologieën van de toekomst. We zijn verheugd deel uit te maken van een door Innovate UK gefinancierd samenwerkingsproject voor onderzoek en ontwikkeling met Addionics”, zegt Alfredo Ramos, algemeen directeur van CPI Enterprises. “Sterk in lijn met de visie van CPI voor een schoner milieu, ontwikkelt Addionics de volgende generatie energieopslag om de totstandkoming van een duurzaam energiesysteem te ondersteunen. De revolutionaire aanpak van het bedrijf – gericht op fysica, in plaats van alleen op chemie – belooft een stapsgewijze verandering te brengen in de bestaande batterijprestaties. We zijn dankbaar voor deze geweldige kans om met Addionics samen te werken aan de opschaling van deze baanbrekende technologie.”


Over Addionics

Addionics is een batterijtechnologiebedrijf van de next generation dat een revolutie teweegbrengt in de batterijprestaties door zijn chemie-agnostische Smart 3D Electrode-architectuur. Het schaalbare, kosteneffectieve productieproces van het bedrijf in combinatie met de op AI gebaseerde optimalisatiesoftware verbetert de prestaties voor elke vorm van chemie aanzienlijk, waardoor batterijen worden bereikt met een 2x hogere toegankelijke capaciteit, 50% minder oplaadtijd, 150% langere levensduur, met verbeterde veiligheid en rendabiliteit . Addionics ontsluit het volledige potentieel van energieopslag voor een reeks toepassingen, waaronder elektrische voertuigen, luchtvaart en defensie, consumentenelektronica, medische apparatuur en hernieuwbare energiebronnen. Ga voor meer informatie naar www.addionics.com
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page