top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlis en Arabisch medisch personeel in ziekenhuizen roept op tot vreedzaam samenleven


Het personeel van het Sheba Medical Center in Tel Hashomer toont hun eenheid in het licht van de problemen van Israël. Foto met dank aan Sheba Medical Center / ISRAEL21C


Medisch personeel van het Sheba Medical Center in Tel Hashomer en het Rambam Medical Center in Haifa kwamen donderdag uit solidariteit bijeen om op te roepen tot vreedzaam samenleven en samenwerking tussen Joods en Arabisch medisch personeel in moeilijke tijden.


In Sheba kwam het personeel, dat bestaat uit zowel Joodse als Arabische artsen en verpleegsters, bijeen voor een speciale bijeenkomst om het belang van solidariteit en samenwerking in tijden van crisis te benadrukken, aldus ISRAEL21C.


De Israëlische popster Miri Mesika kwam ook om haar solidariteit te betuigen met de inspanningen van het personeel van Sheba, evenals de mogelijke presidentskandidaat Miriam Peretz, die twee zonen verloor tijdens hun dienst bij de Israel Defense Forces.


“Je ziet dingen die jou pijn doen, ik zie dingen die mij pijn doen. Terughoudendheid. In deze tijd zijn terughoudendheid en zelfbeheersing nodig, ״ vertelde Peretz aan de medische staf van Sheba.


Peretz stond naast een Arabisch personeelslid genaamd Lena en prees haar professionaliteit en toewijding.


Lena Ahmad met Miriam Peretz in het Sheba Medical Center. Foto door Naama Frank Azriel


"Wanneer Lena een patiënt behandelt, zet ze haar religieuze identiteit opzij, zet ze haar 'team' opzij, en het enige dat voor haar belangrijk is, is om professioneel te zijn, en om een ​​mens te zijn," zei Peretz.


In het Rambam Medical Center in Haifa lanceerde de gemengde staf een gezamenlijke campagne op sociale media waarin Joden en Arabieren samenwerkten en vredesboodschappen in het Hebreeuws en in het Arabisch vertoonden.


In een speciale boodschap aan het personeel benadrukte de directeur-generaal van Rambam, Dr. Michael Halbertal, het belang van solidariteit en samenwerking, en drong er bij hen op aan het hoofddoel van het ziekenhuispersoneel - mensen helpen - niet uit het oog te verliezen.


In zijn brief schreef hij: “Rambam is een ziekenhuis waar leden van alle sekten en religies zij aan zij werken om één doel te bereiken - onze patiënten helpen genezen en hun verblijf zo gemakkelijk mogelijk maken.


"Ik streef, hoop en geloof dat Rambam, als een gezin dat uit veel verschillende individuen bestaat, een bolwerk van gezond verstand zal blijven in deze complexe realiteit om ons heen, net zoals we hebben bewezen te zijn tijdens alle moeilijke uitdagingen waarmee we samen te maken hebben gehad. in de afgelopen jaren. We hebben hier een speciaal huis gebouwd, dat we handhaven als een harmonieuze en inclusieve plek, waar ik persoonlijk trots op ben er deel van uit te maken. "


116 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page