top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlis onderzoek toont aan dat 1 op de 4 kinderen tijdens de pandemie geweldadiger is geworden


Screenshot Channel 13 News


Uit een onderzoek, uitgevoerd door de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, de Universiteit van Haifa en de Reichman Universiteit (voorheen het IDC) in Herzliya, waarover Channel 13 News op woensdag berichte, blijkt dat een op de vier kinderen onder de 6 jaar zich meer gewelddadiger gedroeg als gevolg van de pandemie.


38% van de kinderen onder de 6 jaar bleken ook meer stress te hebben dan normaal . Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat 43% van de kinderen meer tijd voor computer-en tv schermen doorbracht en dat 36% meer snoep at dan normaal.


Verder blijkt dat 45%, van de kinderen onder de 6 jaar hulp van hun ouders nodig had om opnieuw contact te maken met hun vrienden na de drie langdurige COVID-lockdowns en de online lessen van toen scholen werden gesloten. Ongeveer 37% van de kinderen had meer leerproblemen tijdens de pandemie en 34% had emotionele steun nodig, aldus het onderzoek, meldt de Times of Israel.


Channel 12 News melde ook dat onder oudere kinderen en tieners 83% tijdens de pandemie van het coronavirus verslaafd was geraakt aan tv -en computerschermen.


Verder kwam naar voren dat één op de vier meer alcoholische dranken dan normaal dronk en 47% zich gewelddadiger gedroeg dan normaal.50 weergaven0 opmerkingen
bottom of page