top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf gaat bij Aldi in Utrecht kassaloos afrekenen testen


Aldi Nord winkel in Utrecht. Foto met dank aan Aldi.


De Israëlische computer vision startup Trigo Vision lanceert binnenkort samen met de Duitse supermarktketen Aldi een nieuwe pilot in Utrecht om de 'grab-and-go, check-out-free shopping-technologie van het bedrijf te demonstreren.


In de 400 vierkante meter grote winkel, zijn aan het plafond camera's gemonteerd die zijn verbonden met de algoritmische technologie van Trigo, en volgen automatisch de bewegingen en product keuzes van klanten in de winkel in realtime, zodat klanten een winkel kunnen binnenlopen, hun gewenste artikelen kunnen pakken en naar buiten kunnen lopen zonder te stoppen bij de kassa.


Betalingen en ontvangsten worden digitaal afgerekend. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, oog- of vingerafdrukscans of andere biometrische identificatiemiddelen. In plaats daarvan volgt de Trigo computer vision-technologie alleen bewegingen van shoppers en items in de winkel.


Gegevens over shopper en product keuze zijn geanonimiseerd en het systeem voldoet aan de privacyvereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie.De pilot zal naar verwachting 12 maanden duren en markeert de intrede van Trigo op de Nederlandse markt. Het Israëlische bedrijf werkt al samen met supermarktgiganten Tesco in het VK en REWE in Duitsland, naast andere nog niet bekendgemaakte retailers in Europa die Trigo's wrijvingsloze oplossing in geselecteerde winkels hebben geïmplementeerd.


“We zijn erg blij en vereerd met de keuze voor Utrecht”, zegt Jan Oostvogels, CEO van Aldi Holding BV in Nederland tegen CSA. “Door de hoge mate van digitalisering in Nederland zijn we ervan overtuigd dat we hier het juiste klimaat hebben om nieuwe technologieën als deze te testen. Als uitvinder van korting zet Aldi deze stap met trots. Het testen van dit nieuwe concept sluit aan bij de huidige ontwikkelingen bij ALDI en past in de strategie om het winkelen zo makkelijk mogelijk te maken, overal en voor iedereen.”


De nieuwe Aldi Nord-winkel in Utrecht wordt uitgerust met Trigo's software- en hardware-oplossing en zal begin volgend jaar worden geopend, vertelde Trigo's VP Business Development Yair Holtzer aan The Times of Israel.


In juni kondigden REWE en Trigo aan dat ze een samenwerking waren aangegaan om een ​​nieuwe grab-and-go-winkel op te zetten in het centrum van Keulen, waardoor REWE de eerste supermarktketen in Duitsland was die een kassavrije ervaring onder reële omstandigheden implementeerde.305 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page