top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf komt met 's werelds eerste snelle zwangerschapstest op basis van speeksel


SaliStick wordt 's werelds eerste op speeksel gebaseerde snelle zwangerschapstestkit. Foto met dank aan Salignostics via ISRAEL21C


Plassen op een stokje zal binnenkort net zo achterhaald zijn als de "konijnentest" dankzij SaliStick , een revolutionaire op speeksel gebaseerde snelle zwangerschapstestkit.


Het product heeft met succes klinische proeven en duizenden analytische proeven in Israël doorlopen en zal naar verwachting binnenkort de CE-markering van de Europese Unie ontvangen. Goedkeuring door de Amerikaanse FDA zou volgend jaar kunnen komen.


SaliStick is ontwikkeld door het in Jeruzalem gevestigde Salignostics op basis van zijn eigen op speeksel gebaseerde hormoondetectietechnologie die wordt gebruikt in de SaliCov snelle antigeen-speekseltestkit van het bedrijf om Covid-19 te detecteren, die veel wordt gebruikt in Europa en Afrika.


SaliStick detecteert het zwangerschapshormoon β-hCG al op de eerste dag van een gemiste menstruatie.


“Speeksel is om verschillende medische redenen de sleutel tot snelle diagnostiek. Het is in wezen het enige niet-invasieve, gemakkelijke en hygiënische middel om hormonen, virussen en zelfs ziekten op te sporen”, zegt Guy Krief, medeoprichter, plaatsvervangend CEO en directeur van Business Development van Salignostics.


"We leveren een product dat de noodzaak voor bloed- en urinemonsters bij het testen op zwangerschap volledig wegneemt", zei hij. "Met SaliStick hopen we vrouwen sterker te maken door de ontdekking van zwangerschap waardiger en inclusiever te maken."


Het team van Salignostics in Jeruzalem. Foto door Osnat Krasnansky via ISRAEL21C


Salignostics werd in 2016 opgericht door Krief en vier andere PhD's: Prof. Aaron Palmon, voormalig decaan van de tandheelkundige school van de Hebreeuwse Universiteit; Omer Duits; Yoav Neumann; en Raluca Cohen.64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page