top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf maakt het mogelijk dat er binnenkort geen wachtwoorden meer nodig zijn


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het verdwijnen van wachtwoorden staat al lang op de agenda en dankzij de snelle digitalisering die COVID-19 heeft ingeluid, lijkt de toekomst van wachtwoord loze authenticatie aangebroken. De pandemie veroorzaakte het afgelopen jaar een enorme verschuiving in de afhankelijkheid van connectiviteit en het beheersen van cyberbeveiligingsrisico's terwijl een hoog niveau van beveiligingsbescherming op bedrijfsnetwerken wordt gehandhaafd, is des te belangrijker.


Hoewel de dagelijkse praktijk anders kan doen denken, is authenticatie zonder wachtwoord eigenlijk veiliger dan de noodzaak van wachtwoorden.


En hoewel het geen nieuw concept is, kreeg de authenticatiesector zonder wachtwoord deze week veel media-aandacht toen Transmit Security aankondigde dat het maar liefst $ 543 miljoen had opgehaald in een Series A-financiering - de grootste Series A-ronde in de geschiedenis van cyberbeveiliging genoemd - om de wereld wachtwoord loos te maken.


“Verificatie zonder wachtwoord is zoveel meer dan ervoor zorgen dat klanten gemakkelijk en naadloos toegang hebben tot hun informatie, hun accounts en aankopen doen – het gaat om een ​​revolutie in de manier waarop bedrijven omgaan met hun klanten.


Door wachtwoorden te elimineren, kunnen bedrijven het klantverloop en het verlaten van de winkelwagen onmiddellijk verminderen en superieure beveiliging van persoonlijke gegevens bieden', zei de CEO en mede-oprichter van Transmit Security, Mickey Boodaei, in een persverklaring .


“Onze klanten, of ze nu in de detailhandel, het bankwezen, de financiële sector, de telecommunicatie of de automobielsector zijn, begrijpen dat het bieden van een geoptimaliseerde identiteitservaring een uitdaging van miljoenen dollars is. Met deze laatste financieringsronde van vooraanstaande partners kunnen we ons bereik aanzienlijk vergroten om de wereld van wachtwoorden te ontdoen”, aldus Boodaei.

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page