top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf MeaTech print een biefstuk van 104 gram


Afgebeeld is de gecultiveerde steak van 104 gram, geprint door MeaTech 3D. Fotocredit: Shlomi Arbiv


Het Israëlische bedrijf MeaTech heeft vandaag bekendgemaakt dat het erin is geslaagd een gecultiveerde steak van 104 gram te bio-printen, voornamelijk samengesteld uit gecultiveerde echte vet- en spiercellen.


Het bedrijf is van mening dat het de grootste gekweekte steak is die tot nu toe is geproduceerd. Deze baanbrekende prestatie dient als een belangrijke mijlpaal in de richting van het doel van grootschalige productie van gecultiveerde bio-gedrukte steak.


De cellen die worden gebruikt bij het maken van de biefstuk zijn geproduceerd met behulp van een geavanceerd en gepatenteerd proces dat begint met het isoleren van runder stamcellen uit weefselmonsters en deze te vermenigvuldigen. Nadat voldoende cellulaire massa was bereikt, werden stamcellen geformuleerd tot bio-inkten die compatibel zijn met MeaTech's eigen 3D-bioprinter. De bio-inkten zijn geprint vanuit een digitaal ontwerpbestand van een steakstructuur. Het bedrukte product werd in een incubator geplaatst om te rijpen, waar de bedrukte stamcellen werden gedifferentieerd tot vet- en spiercellen die zich respectievelijk tot vet- en spierweefsel ontwikkelen om de MeaTech biefstuk te vormen.


Het doel van MeaTech is het ontwikkelen van een echte vervanging voor conventionele biefstuk die de cel gebaseerde inhoud maximaliseert in plaats van niet-vleesingrediënten. De gecultiveerde biefstuk bestaat uit echte, levende spier- en vetcellen en bevat geen soja- of erwteneiwit dat typisch wordt gebruikt in plantaardige alternatieven. MeaTech maakte gebruik van geavanceerde 3D-bioprinttechnologie die intern is ontwikkeld en geavanceerde tissue engineering-wetenschap om deze belangrijke mijlpaal te bereiken, waardoor duurzame, premium gekweekte vleesproducten dichter bij de markt komen.


MeaTech is van plan haar bio-print- en kweektechnologieën te blijven verbeteren om gekweekt vlees te produceren dat beter aansluit bij de belangrijkste kenmerken van op de boerderij gekweekte premium steak.55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page