top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf REE opent een volledig gerobotiseerde assemblagelijn in Engeland


Modulair chassis voor EV's van REE. Foto via REE


De Israëlische startup REE Automotive komt dichter bij de commercialisering van zijn revolutionaire platte, modulaire chassis voor elektrische voertuigen (EV) . REE opent een volledig gerobotiseerde assemblagelijn in haar eerste integratiecentrum in Coventry, VK.


REE's Coventry Integration Center zal aan de vraag van klanten in Europa voldoen, met een eerste focus op REE's EV-platform voor commerciële elektrische voertuigen zoals inloopbestelwagens, bussen en recreatieve voertuigen.


Het REE corner-platform verpakt kritieke voertuigcomponenten (besturing, remmen, ophanging, aandrijflijn en controle) in een enkele compacte module die tussen het chassis en het stuur is geplaatst, waardoor REE de platste EV-platforms in de branche kan bouwen met meer ruimte voor passagiers, vracht en batterijen.


REE, met hoofdkantoor in Herzliya, Israël, heeft een Engineering Center in het VK, evenals dochterondernemingen, waaronder Japan en Duitsland. De 130.000 vierkante meter grote Coventry-site, die gedeeltelijk zal worden aangedreven door zonne-energie, heeft dit jaar een verwachte capaciteit van 10.000 voertuigsets. Een ander REE-integratiecentrum in Austin, Texas, zal naar verwachting de wereldwijde capaciteit verdubbelen tot 20.000 voertuigsets in 2023.


Het bedrijf werkt samen met marktleiders, waaronder Rockwell Automation en Expert Technologies voor robotica en geautomatiseerde assemblage, en de eerste assemblagelijn zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar operationeel worden.


“Dit is een belangrijke mijlpaal op ons pad naar commerciële productie volgend jaar. De geautomatiseerde en geconnecteerde mogelijkheden op onze vestiging in Coventry vormen een uitstekende basis voor onze wereldwijde activiteiten, aangezien ze ons in staat zullen stellen onze assemblageprocedures voortdurend te verfijnen en ze snel in te zetten op andere vestigingen”, aldus Josh Tech, Chief Operating Officer van REE tegen ISRAEL21C.


"Ons cloud gebaseerde robotproductiesysteem zal de digitale ruggengraat zijn voor onze assemblagelijnen en ons de lokale mogelijkheid geven om onze klant specifieke productieactiviteiten te beheren, terwijl we ook snel de beste praktijken internationaal kunnen delen en schalen in alle fabrieken."


REE's gepatenteerde technologie, samen met zijn unieke waarde propositie, positioneert het om nieuwe wegen in te slaan in e-Mobility. Voor meer informatie, klik hier.

54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page