top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf Tactile Mobility gaat in real time onderzoek doen naar het wegennet van Israël


Foto via WIX


Het in Haifa gevestigde Tactile Mobility heeft in samenwerking met Union Motors, de officiële importeur van Toyota in Israël, 's werelds eerste landelijke project voor het verzamelen van 'tactiele' weggegevens gelanceerd.


De tactiele detectie- en datatechnologie van Tactile Mobility zal in honderden Toyota-voertuigen in heel Israël worden geïnstalleerd als een mapping-engine die een bijna realtime beeld van het wegennet biedt ter ondersteuning van onderhoud, live gevarendetectie en analyse na ongevallen, meldt ISRAEL21C.


"Onze visie is voor een veiligere, efficiëntere en plezierigere rijervaring op de wegen overal", zegt Shahar Bin-Nun, CEO van Tactile Mobility.


“Dit project is de eerste keer dat wegbeheerders in een heel land in realtime nauwkeurige kaarten krijgen van de toestand van de bestrating, infrastructuur en wegrisico's, waardoor ze gevaren effectief kunnen minimaliseren. We kijken ernaar uit om deze betaalbare oplossing voor in het voertuig uit te rollen om ervoor te zorgen dat andere landen kunnen profiteren van onze oplossing.”


Het bedrijf merkt op dat wegen over de hele wereld oud en verslechterd zijn, en dat de kosten om ze te onderhouden en te repareren hoog zijn - alleen al in de VS kan het oplopen tot $ 1 biljoen. Tegenwoordig vertrouwen veel wegbeheerders op verouderde, dure praktijken om de toestand van hun wegen te controleren, zoals inspectievoertuigen, patrouilles of burgerwaarschuwingen.


Ran Danai, CEO van Union Automotive Group, zei: "Onze voertuigen, ingebed in de voertuigsoftware van Tactile Mobility, zullen wegbeheerders in heel Israël uitrusten met weginzichten die nodig zijn om veiligheidsrisico's te verminderen en responsief en preventief wegonderhoud uit te voeren, waardoor uiteindelijk veiligere wegen worden gegarandeerd. voor hun burgers.”


Tactile Mobility werd in 2012 mede opgericht door Boaz Mizrachi, Yossi Shiri en Alex Ackerman en werkt al samen met verschillende OEM's, waaronder BMW.


31 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page