top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf UVeye scant je auto op gebreken met behulp van AI (video)


Screenshot YouTube


Na een investeringsronde waardoor bedrijven als Menora, Meitav Dash, More Investment House en Carmax, het grootste bedrijf in gebruikte auto's in Amerika, heeft de Israëlische startup UVeye $60 miljoen opgehaald en wordt het bedrijf gewaardeerd op $1 miljard.


Het in 2016 door de broers Amir en Ohad Hever opgerichte bedrijf UVeye, is gespecialiseerd in geautomatiseerd extern scannen van voertuigen, met behulp van speciale op AI gebaseerde hardware, om snel mechanische storingen te detecteren zonder de noodzaak van langdurige fysieke inspectie. Het systeem van het bedrijf scant de buitenkant van de auto en waarschuwt via zijn diagnoseprogramma voor fouten of veiligheidsrisico's.


De door het bedrijf ontwikkelde AI software helpt bij het opsporen van problemen zoals versleten of oude banden, olielekken, roest of kapotte onderdelen in de bodem, carrosserie en meer onderdelen van het voertuig. Deze technologie werd aanvankelijk door het bedrijf gebruikt om faciliteiten te beveiligen door voertuigen snel te scannen bij de ingang, en van daaruit groeide het uit tot een civiele markt.De mogelijkheden van UVeye zijn om verschillende redenen nuttig voor de auto-industrie. Ze maken het mogelijk om snel de mechanische staat van een gekocht voertuig te identificeren en kunnen ook worden gebruikt in het fabricageproces van het voertuig, voor kwaliteitscontrole en foutdetectie vóór verzending naar de dealer, waardoor reparaties goedkoper en sneller zijn dan nadat een voertuig aan een klant is afgeleverd.


Het systeem van het bedrijf, dat bestaat uit een grote boog met een camerasysteem waar de voertuigen doorheen gaan, is al in gebruik bij de Toyota Used Vehicles Trading Division in Japan. In Israël voert het bedrijf pilots uit met de busmaatschappijen Egged en Kavim.


Het hoofdkantoor en het R&D-centrum van UVeye zijn gevestigd in Tel Aviv, en het heeft vestigingen in de VS, Duitsland en Japan, en sinds de oprichting heeft het ongeveer $ 100 miljoen opgehaald. UVeye concurreert met verschillende bedrijven die smartphone-scanning voor fouten ontwikkelen met behulp van een app en telefooncamera's. Het is een goedkopere oplossing, maar ook een die het scannen van de onderkant van het voertuig bemoeilijkt, waardoor het systeem van het bedrijf veel fouten detecteert.


Amir Hever, UVeye CEO zei tegen het financiële blad Calcalist: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons op weg naar het vaststellen van de norm op elk veiligheidspunt in de levenscyclus van een voertuig. Van de productielijn tot de periodieke keuring in diverse autoshops en garages. De samenwerking tussen Israëlische financiële investeerders en autogiganten zoals Carmax en internationale fabrikanten is zeker spannend voor ons en voor de lokale markt."49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page