top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch Covid-medicijn vermindert levensbedreigende inflammatoire overreactie bij kankerpatiënten


Illustratieve foto door Anna Shvets via pexels.com


Het Israëlische biotechnologiebedrijf Bonus BioGroup heeft aangekondigd dat zijn Covid-medicijn, MesenCure, ook levensbedreigende inflammatoire overreactie kan verminderen bij kankerpatiënten die worden behandeld met immunotherapie.


Een proef uitgevoerd door Bonus BioGroup in het Jackson Laboratory in Californië toonde aan dat MesenCure de overreactie op ontstekingen bij kankerpatiënten die multisysteem falen had kunnen veroorzaken, significant verminderde.


Studies tonen aan dat tot 27 procent van de patiënten die een biologische kankerbehandeling ondergaan en die lijden aan een overmatige ontstekingsreactie, deze potentieel fatale complicatie kan ontwikkelen.


MesenCure, een Covid-medicijn, kan ook ontstekingen bij kankerpatiënten behandelen. Foto met dank aan Bonus BioGroup


Inflammatoire overreactie ontwikkelt zich bij tot 78% van de oncologiepatiënten die worden behandeld met biologische immunotherapieën, die het immuunsysteem stimuleren om kanker te bestrijden, evenals bij patiënten die zijn getransplanteerd met bloedvormende stamcellen.


Experts schatten dat in 2027 alleen al in de Verenigde Staten meer dan 18.000 patiënten zullen lijden aan een overmatige ontstekingsreactie na biologische behandelingen voor kanker die zich vervolgens kunnen ontwikkelen tot een dodelijke aandoening.


Shai Meretzki, CEO van Bonus BioGroup, zei dat de focus van het bedrijf vanaf het begin lag op celtherapie en tissue engineering om botweefselregeneratie en -reconstructie te bereiken. De belangrijkste bouwsteen zijn mesenchymale cellen die worden gewonnen uit het vetweefsel van de patiënt.


Met het uitbreken van de wereldwijde coronavirusepidemie begon Bonus BioGroup te experimenteren met dezelfde mesenchymale cellen, geïsoleerd uit vetweefsel van gezonde donoren, om het vermogen om ontstekingsprocessen, waaronder luchtweginfecties en andere ziekten, te verminderen.


Deze inspanningen hebben geleid tot MesenCure, dat Bonus BioGroup zal blijven ontwikkelen voor de behandeling van ernstig zieke Covid-patiënten.


“Het aantonen van het succes van het geneesmiddel MesenCure om te integreren met kankertherapieën is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf bij het realiseren van zijn visie om een ​​wereldleider te worden in cellulaire therapie voor de behandeling van verschillende ziekten en medische aandoeningen. Deze indicaties zullen verdere financiële kansen bieden en zullen Bonus BioGroup positioneren als een essentiële speler op het gebied van oncologie, naast regeneratieve geneeskunde en tissue engineering,” zei Meretzki tegen ISRAEL21C.51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page