top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch echtpaar door 10 Israëlische veiligheidsmensen uit Istanbul gehaald


Istanbul, foto via Wikipedia


Terwijl Iraanse moordenaars bij hun hotel aan het wachten waren, werd een Israëlisch echtpaar verleden week door 10 Israëlische veiligheidsmensen uit Istanbul gehaald en op vliegtuig naar Israël gezet. Turkse veiligheidsdienst arresteerde verschillende Iraniërs die ervan verdacht worden IRGC-agenten te zijn


Volgens Channel 13 News handelden de veiligheidsagenten op basis van inlichtingen die aantoonden dat de bezoekers direct gevaar liepen door Iraanse moordenaars te worden vermoord.


De nieuwszender melde dat een vrouw die een markt bezocht, een telefoontje kreeg van een hoge Israëlische functionaris die haar vertelde niet terug te keren naar haar hotel omdat Iraanse moordenaars daar op haar en haar echtgenoot wachtten.


Een groep van zo'n 10 Israëlische veiligheidsagenten brachten het paar in een gepantserd voertuig naar het vliegveld, lieten hun spullen achter in het hotel en vervolgens naar Israël, waar ze werden onderzocht op aanwijzingen over het complot tegen hen, aldus het netwerk.


Er werden geen verdere details over het paar onthuld, en of ze individueel het doelwit waren om een ​​specifieke reden of dat ze alleen werden bedreigd omdat ze Israëlisch waren. Het was ook niet duidelijk hoeveel mensen werden gecontacteerd en verteld om onmiddellijk te vertrekken.


Wel werd later duidelijk dat Turkse veiligheidsdienst verschillende Iraniërs heeft gearresteerd die worden verdacht van het plannen van moorden op Israëlers.


Israël heeft maandag zijn strengste reiswaarschuwing afgegeven voor Istanbul vanwege pogingen van Iran om Israëlische reizigers aan te vallen.


Het bericht komt kort nadat op maandag het alarm niveau voor Israëlische in Istanbul werd verhoogd naar 4, het allerhoogste, en Israëli's werden opgeroepen de stad onmiddellijk te verlaten.


Ondertussen melde dinsdagochtend de Iraanse oppositie-nieuwssite die gelieerd is aan de Iraanse oppositie dat de dood van twee Iraanse officieren, Mahmoud Abdul en Ali Kamani, die behoorden tot de Iraanse Lucht- en Ruimte-eenheid van de Revolutionaire Garde, niet is gebeurd door een ongeval zoals hoge functionarissen van het Iraanse regime beschreven. Bronnen zeiden dat de exacte doodsoorzaak van de twee onduidelijk was, maar zeiden dat ze werkten aan de productie en ontwikkeling van wapens voor Hezbollah in Libanon.


Eerder was gemeld dat Ayub Antezari en Kamran Agmulai, waren overleden nadat Israël hun voedsel had vergiftigd. Anthzari was vergiftigd tijdens het bijwonen van een maaltijd in de stad Yazd, terwijl Agmoulay misselijkheid en diarree kreeg, die met de dag erger werden, na terugkomst van een zakenreis in de stad Tabriz, in het noordwesten van Iran.

301 weergaven1 opmerking

1 Comment


Dik v Luik
Dik v Luik
Jun 14, 2022

Sterkte Joop, het “nieuws” is niks nieuws raak niet ontmoedigd want uiteindelijk is G’d met jullie. Liefs

Like
bottom of page