israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Israëlisch filter verandert de airco van ambulances in een luchtreiniger


Een medewerker van Magen David Adom met het IN-EX-filter in een ambulance. Foto met dank aan AL Group via ISRAEL21C


Ambulances in heel Israël worden uitgerust met een eenvoudig te installeren cabineluchtfilter die de airconditioning van het voertuig verandert in een actieve luchtreiniger.


De IN-EX-filtratie-eenheden van medische kwaliteit zijn door AVVIR, de innovatiedivisie van AL Group , leverancier van geavanceerde filtratieoplossingen, geschonken aan Magen David Adom (MDA), de nationale noodhulporganisatie van Israël.


De veiligheid en voordelen van het filter zijn goedgekeurd door Dr. Eitan Israeli, CEO van het Israeli Biohazard Institute .


IN-EX is ontwikkeld in samenwerking met de wetenschappers van Bar-Ilan University , Aharon Gedanken en Ilana Perelshtein, met behulp van een unieke gepatenteerde technologie die een chemische reactie initieert met ultrasone energie. (Gedanken en Perelshtein vonden ook de nanotechnologie uit achter pathogenen-dodende gezichtsmaskers van Sonovia .)


Deze technologie is getest in laboratoria van derden en heeft bewezen 99,15 procent effectief te zijn tegen coronavirus, griep en andere virussen in de lucht en werd opgenomen in de 2021 Top Ten Emerging Technologies in Chemistry door de International Union of Pure Applied Chemistry.


Het waterbestendige filter is gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen en heeft geen stroombron nodig. Het kan worden gecombineerd met extra filters, zoals koolstof of HEPA, om een ​​multifunctioneel interieurfilter te creëren.


Het IN-EX-filter wordt geïnstalleerd in een Magen David Adom-ambulance. Foto met dank aan AL Group via ISRAEL21C


Het biedt ook een bijkomend voordeel van het neutraliseren van slechte geuren veroorzaakt door bacteriegroei in de A/C-unit.


"We zijn erg blij om onze krachten te bundelen met een van Israëls belangrijkste organisaties", zegt Miri Kaufman van AVVIR (wat ook het Hebreeuwse woord is voor "lucht", tegen ISRAEL21C.


"Ambulances en hulpdiensten zijn tegenwoordig een cruciale functie voor elk land, en door ze goed te kunnen beschermen tegen Covid-19 kunnen eerstehulpverleners hun werk veiliger en met minder belemmeringen doen, terwijl patiënten sneller en effectiever kunnen worden verzorgd."


De AL Group met hoofdkantoor in Ashdod, opgericht in 1965, is wereldwijd aanwezig in Europa, Noord-Amerika en Azië, met 1.350 medewerkers en meer dan 4.000 filtratieproducten.


53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws