top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch-Japanse VC financiert hightech Saoedisch vrachtwagenbedrijf


Ter illustratie. Foto via Pixabay


Dit is iets dat niet elke dag gebeurt: een in Israël gevestigd fintech bedrijf speelde een belangrijke rol bij het verstrekken van $ 40 miljoen aan groeikapitaal aan een Saoedi-Arabisch bedrijf.


Het fintech bedrijf Liquidity Group - een wereldwijd miljardendollar-bedrijf voor kredietautomatisering en fondsbeheerder - gebruikt gepatenteerde kunstmatige-intelligentietechnologie om due diligence binnen 72 uur uit te voeren, vergeleken met een industrienorm van zes tot twaalf weken, aldus ISRAEL21C.


TruKKer is de eerste vrachtwagen aggregator met technologie in het Midden-Oosten en Azië en biedt een Uber-achtige service voor vrachtwagens, inclusief geautomatiseerde boeking, real-time tracking en monitoring.

De $ 40 miljoen werd verstrekt door Mars Growth, een joint venture van Liquidity Group en de in Japan gevestigde Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), 's werelds grootste niet-staatsbank.


MUFG en Liquidity hebben twee joint venture-fondsen die vertrouwen op de AI-technologie van Liquidity met een totale MUFG-investering van $ 500 miljoen.


"Van begin tot eind was het proces snel en gemakkelijk", zegt TruKKer oprichter en CEO Gaurav Biswas. "De niet-verwaterende financiering zal ons helpen de kans te grijpen om verdere groei in deze sector te stimuleren met baanbrekende digitalisering en technologie."


In de afgelopen twee jaar heeft Liquidity Group zijn technologie gebruikt om een ​​aanvankelijk fonds van $ 70 miljoen te laten groeien tot meer dan $ 1,5 miljard.

51 weergaven1 opmerking

1 Comment


Niaz siddiqui
Niaz siddiqui
May 30, 2023

Saba Movers are <a href="https://sabamover.com/local-movers-in-dubai/">professional movers in Dubai </a>that pack your items effectively and deliver them to your destination safely.

Like
bottom of page