top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch migraine-apparaat wint de MedTech Breakthrough Award 2021


Screenshot Theranica


De Nerivio therapeutische wearable voor de behandeling van migrainepijn won de prijs "Best New Technology Solution for Pain Management" in het vijfde jaarlijkse MedTech Breakthrough Awards-programma dat meer dan 3.850 nominaties uit 17 landen trok.


Nerivio is gemaakt door het in Netanya gevestigde Theranica , een bedrijf voor digitale therapeuticsche producten dat geavanceerde elektroceutica ontwikkelt voor migraine en andere pijnaandoeningen .


Het door de FDA goedgekeurde apparaat maakt gebruik van elektrische neuromodulatie op afstand om het natuurlijke geconditioneerde pijnmodulatiemechanisme van het lichaam te activeren om hoofdpijn en andere symptomen die verband houden met migraine te behandelen. De behandeling wordt gepersonaliseerd via de Nerivio-app (iPhone en Android), die ook een interactief migrainedagboek bevat om behandelsessies en symptomen bij te houden.


Foto Theranica


"Migraine is de derde meest voorkomende aandoening ter wereld en treft ongeveer 1 miljard mensen", zegt James Johnson, algemeen directeur van MedTech Breakthrough, een onafhankelijke marktinformatieorganisatie die de beste bedrijven, technologieën en producten in de wereldwijde gezondheids- en medische technologie erkent. markt.


“Nerivio pakt deze uitdagende aandoening aan door de beste elementen van MedTech-oplossingen te omvatten, waaronder een echte digitale niet-invasieve behandelingsaanpak die een innovatief werkingsmechanisme en een bijbehorende app gebruikt die het apparaat bestuurt en patiënten in staat stelt hun migraine te volgen en te beheren, " voegt hij er aan toe.


Sinds de lancering heeft Nerivio meer dan 100.000 migraines op recept behandeld bij meer dan 14.000 patiënten.

"Het is een echte vooruitgang in digitale gezondheid, Nerivio verandert het traditionele paradigma van de behandeling van migraine en zal een positieve impact blijven hebben op patiënten, door pijnverlichting te bieden en mensen weer tot leven te laten komen", aldus Alon Ironi, CEO en medeoprichter van Theranica.

103 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page