israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch museum viert geboorte babypythons met een traditionele Joodse ceremonie


Shayna, een Burmese albinopython van 12 voet, met haar recente partij van 38 eieren. (Het Bijbels Natuurhistorisch Museum /JTA


Een Joods ritueeI in Israëls Bijbels Natuurhistorisch Museum waar vandaag, vrijdag. een openbare kiddush , de feestelijke Joodse ceremonie die wordt geassocieerd met Shabbat-diensten en feestelijke gelegenheden, wordt gehouden om de eerste babyslangen te vieren die zijn voortgekomen uit een oogst van 38 eieren die Shayna, een 12-voet albino Birmese python, enkele maanden geleden heeft gelegd.


Rabbijn Natan Slifkin, de directeur en oprichter van het museum, zei in een persbericht waarin het evenement werd aangekondigd dat "wachten en kijken een ongelooflijke ervaring was en een kans om meer over deze verbazingwekkende wezens te delen", er aan toevoegend "dat er geen gepastere manier is om hun komst in het Biblical Museum of Natural History te vieren dan met een traditionele, 'haimish Kiddush'," zei hij tegen JTA.


Rabbijn Natan Slifkin houdt Shayna vast, een Birmese albino python. Foto Het Bijbels Natuurhistorisch Museum


Het is voor het eerst dat in het door Slifkin in 2014 geopende museum een kidush wordt gehouden inclusief drankjes; een kans voor bezoekers om Shayna, Cuddles en hun baby's te ontmoeten; en een les over Joodse perspectieven op slangen.

Slifkin is een orthodoxe rabbijn die meerdere boeken heeft gepubliceerd over de kruising tussen dieren, zoölogie en Thora, zoals 'Heilige monsters: mysterieuze en mythische wezens van de Schrift, Talmoed en midrasj' en 'In Noah's voetstappen: Bijbelse perspectieven op de dierentuin'. Zijn werken zijn in sommige haredi-orthodoxe gemeenschappen verboden vanwege zijn opvattingen over evolutie .

53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws