top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch oraal Covid-vaccin wordt ontwikkeld in Mexico


Genomma Lab-voorzitter Rodrigo Herrera schudt de vaccin ontwikkelingsovereenkomst met Nadav Kidron, CEO van Oramed Pharmaceuticals en voorzitter van Oravax Medical. Foto door Daniela Blanco via ISRAEL21C


De huidige Covid-19-vaccins worden toegediend via een injectie in de arm – niemands favoriete manier om medicijnen te krijgen – en moeten bij ultrakoude temperaturen worden bewaard.


Oravax Medical , een dochteronderneming van het Israëlische Oramed Pharmaceuticals , heeft een kandidaat-vaccin dat via de mond wordt toegediend en waarvoor geen vriezer nodig is.


Recentelijk kondigde Oravax een samenwerking aan met Genomma Lab Internacional in Mexico om het vaccin in eerste instantie voor gebruik in Latijns-Amerika te ontwikkelen.


Oravax' orale VLP-vaccinkandidaat richt zich op drie SARS-CoV-2-virusoppervlakte-eiwitten, waaronder eiwitten die minder vatbaar zijn voor mutatie, waardoor het orale vaccin mogelijk effectiever wordt tegen huidige en toekomstige varianten van het coronavirus, aldus ISRAEL21C.


Indien goedgekeurd, zou het worden gebruikt als een op zichzelf staande of als booster voor eerder gevaccineerde personen. De orale wijze van toediening kan leiden tot meer veiligheid door mogelijke bijwerkingen te verminderen.


De twee beursgenoteerde bedrijven stemden in met een aandelenruil van $ 20 miljoen en Genomma Lab beloofde ook om deel te nemen in een toekomstige investering in Oravax.


“We zijn erg verheugd om samen te werken met Genomma. De synergiën tussen de kerncompetenties van onze respectievelijke bedrijven maakten duidelijk dat de combinatie van onze specifieke sterke punten een unieke en belangrijke kans vertegenwoordigt”, aldus Nadav Kidron, CEO van Oramed en voorzitter van Oravax.68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page