top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch Paralympisch team tot nu toe: 15 atleten op weg naar Parijs

Paralympiër Amit Hesdai. Foto door Lilach Weiss Rosenberg via ISRAEL 21c


Terwijl de verwachting voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs toeneemt, begint het Israëlische contingent een kracht te worden om rekening mee te houden.


De ploeg heeft een aantal van dezelfde atleten die het Israëlische Paralympische team aanvoerden om zes gouden medailles, twee zilveren medailles en één bronzen medaille te behalen op de Paralympische Spelen van Tokyo in 2021, waarmee ze in deze Olympische competitie een aantal nieuwe records vestigden voor mensen met een lichamelijke beperking. Acht van die negen medailles werden gewonnen bij het zwemmen.


Hier is een overzicht van de 15 atleten waarvan tot nu toe is bevestigd dat ze het land deze zomer op het evenement zullen vertegenwoordigen:


Goalball

Goalball is een paralympische sport die is ontworpen voor atleten met een visuele beperking. Het doel is om doelpunten te scoren door een bal met bellen in het doel van de tegenstander te rollen terwijl je je eigen doel verdedigt.


Het damesgoalbalteam bestaat uit zes blinde en slechtziende atleten: Gal Hamrani , Lihi Ben David , Elham Mahamid Rozin , Roni Ohayon , Ori Mizrahi en Noa Malka

Het Israëlische damesdoelbalteam, met honden Dylan en Rudy, van links: Roni Ohayon, Lihi Ben David, Gal Hamrani, Ori Mizrahi, Elham Mahamid Rozin, Noa Malka. Foto door Keren Isaacson via ISRAEL21c


Handbiken

Amit Hasdai : Hasdai's veerkracht en vastberadenheid overwinnen de verlamming aan zijn rechterkant en drijven hem vooruit terwijl hij deelneemt aan handbike-evenementen.


Kajakken

Talia Eilat : Eilat was vroeger een danseres en haar reis naar de Paralympische Spelen werd bepaald door een ruggenmerganeurysma, opgelopen tijdens haar late tienerjaren. Nadat ze zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op kajakken, heeft haar vaardigheid op het water haar plaats veiliggesteld bij de komende wedstrijd in Parijs.

Paralympiër Talia Eilat. Foto door Ronit Cohen via ISRAEL21c


Roeien

Moran Samuel : Samuel, kinderfysiotherapeut van beroep, werd een roeikrachtpatser na een aneurysma van het ruggenmerg waardoor haar onderste ledematen verlamd raakten. Ze is geen onbekende op het Paralympische podium: ze nam deel aan Londen, won een bronzen medaille in Rio en claimde een zilveren medaille in Tokio.

Paralympiër Moran Samuel. Foto door Reuven Magnagey via ISRAEL 21c


Shmulik Daniel : Na een ernstige blessure opgelopen tijdens operationele activiteiten, komt de veerkracht van Daniel naar voren terwijl hij zich opmaakt voor zijn tweede Paralympische optreden na een zesde plaats in Tokio.

Paralympische roeier Shmulik Daniel. Foto door Reuven Magnagey via ISRAEL21c


Schieten

Yulia Chernoy : Het overwinnen van hersenverlamming, Chernoy's vastberadenheid en schietvaardigheid maken haar tot een geduchte concurrent in schietevenementen.

Paralympiër Yulia Chernoy. Foto door Guy Strick via ISRAEL21c


Zwemmen

Ami Omer Dadaon : Door hersenverlamming aan een rolstoel gekluisterd, spreken Dadaons prestaties in het zwembad boekdelen, waaronder twee gouden medailles, een zilveren medaille en een wereldrecord – allemaal gewonnen op de Paralympische Spelen in Tokio.

Paralympiër Ami Omer Dadaon. Foto door Esnat Pliss Doar via ISRAEL21c


Iyad Shalabi : Geboren als doofstom en verlamd aan zijn onderste ledematen als gevolg van een ongeval in zijn vroege kinderjaren, is Shalabi de eerste moslim-Israëliër die een Paralympische of Olympische medaille wint. Zijn zwemvaardigheid heeft hem opnieuw een plaats opgeleverd op de komende Paralympische Spelen.

Paralympiër Iyad Shalabi. Foto door Esnat Pliss Doar via ISRAEL21c


Taekwondo

Asaf Yasur : Ondanks dat hij beide handen verloor bij een tragisch ongeval, kent Yasur's passie voor taekwondo geen grenzen terwijl hij krachtig traint voor zijn Paralympische debuut.

Paralympiër Adnan Milad, links. Foto door Lilach Weiss Rosenberg via ISRAEL21c


Nu elke atleet zijn unieke verhaal van veerkracht en vastberadenheid meebrengt, staat de Israëlische Paralympische delegatie klaar om het publiek op het wereldtoneel in Parijs te inspireren en te boeien.


90 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page