top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch plantaardig vlees bereikt Finland en is nu op 500 locaties te koop


Screenshot YouTube


Redefine Meat uit Rehovot werkt samen met de plantaardige vleesfabrikant en distributeur MeEat om Redefine's New-Meat naar restaurants in heel Finland te brengen.


MeEat werkt al meer dan 25 jaar in de vleesindustrie, dus we zijn er trots op vlees door en door te kennen. Wat Redefine Meat heeft bereikt met zijn nieuwe technologie is ongelooflijk: een niveau van smaak en textuur dat geen afbreuk doet aan de vleesetende ervaring”, zegt Mikko Karell, CEO van MeEat.


"Voor ons overbrugt New-Meat een gat in onze productportfolio door ons in staat te stellen voor het eerst de high-end culinaire scene van Finland aan te spreken met een premium product, wat de overgang van het land naar plantaardig verder zal helpen versnellen."


Het eerste restaurant dat Redefine Meat's Beef Flank steak in Finland serveert, wordt Emo, een restaurant met Europese keuken in Helsinki.


Executive Chef Niko Suomalainen zei: "Het is opwindend om ons plantaardige menu uit te breiden om tegemoet te komen aan de groeiende honger naar vleesalternatieven. Toen we kennismaakten met de steakproducten van Redefine Meat, waren we verrast door het niveau van vleesachtige textuur en smaak. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten er net zoveel plezier aan zullen beleven als wij.”


Sinds de commerciële lancering eind vorig jaar is New-Meat nu verkrijgbaar in meer dan 500 restaurants, hotels en andere foodservice-locaties in Israël en acht Europese landen, waaronder het VK, Duitsland en Nederland.


Met behulp van baanbrekende technologieën, variërend van materiaalwetenschap tot additieve productie en kunstmatige intelligentie, zijn alle Redefine Meat producten - inclusief gehaktproducten en premium hele spiermassa - gemaakt van niet-GGO-plantaardige ingrediënten. Ze bevatten geen cholesterol en gebruiken geen dierlijke of dierlijke bijproducten.
149 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page