top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch sporttechbedrijf wint Emmy Award


Aviv Arnon, medeoprichter en chief business development officer bij WSC Sports, ontving de Emmy Award. Foto met dank aan WSC Sports via ISRAEL21C


Het Israëlische sporttechnologiebedrijf WSC Sports won een "AI-ML Curation of Sports Highlights" -prijs tijdens de 74e Technology & Engineering Emmy Awards.


WSC Sports, gevestigd in de buitenwijk Givatayim in Tel Aviv, ontwikkelde een AI-aangedreven platform waarmee houders van sportmediarechten automatisch en in realtime aangepaste videohoogtepunten kunnen genereren en distribueren.


Contentteams van de NBA, ESPN, NHL, DAZN en meer dan 300 anderen gebruiken het WSC Sports-platform om automatisch aangepaste video voor elk platform te genereren, gericht op fans die op zoek zijn naar meer inhoud met meer personalisatie op verschillende platforms zo dicht mogelijk bij realtime.


De Technology & Engineering Emmy Awards worden uitgereikt door de National Academy of Television Arts & Sciences voor ontwikkelingen in technische technologieën die ofwel zo'n uitgebreide verbetering van bestaande methoden vertegenwoordigen of zo innovatief van aard zijn dat ze de televisie aanzienlijk hebben beïnvloed.


"We zijn er trots op dat we worden erkend voor zo'n prestigieuze prijs," zei Daniel Shichman, CEO en medeoprichter van WSC Sports. "Geëerd worden met een Tech Emmy is een erkenning van de hoogste orde en het bewijs dat we een positieve impact hebben op de manier waarop de grootste sportaccommodaties inhoud genereren en uiteindelijk een veel betere kijkervaring bieden voor sportfans over de hele wereld."


De andere bedrijven die in dezelfde categorie wonnen zijn multinationals IBM, Comcast en Google.


WSC Sports stond op de shortlist van de Sports Emmy Awards 2022 in de categorie Outstanding Digital Innovation als erkenning voor de samenwerking met de PGA Tour tijdens het Players Championship in 2021.46 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Apr 30, 2023

Gefeliciteerd

Like
bottom of page