top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch ziekenhuis mag starten met proef werking 4e vaccinatie tegen Omicron


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Nadat het eerder niet werd toegestaan heeft het ministerie van Volksgezondheid toestemming gegeven aan het Sheba Medical Center om vandaag, maandag, te beginnen met een proef die moet uitwijzen of een vierde vaccinatie werkt tegen de Omicron variant.


Sheba medical center zal daartoe 150 personeelsleden en 6000 anderen die volledig zijn gevaccineerd, een vierde vaccinatie toedienen.


Het onderzoek is de eerste in zijn soort ter wereld en zal worden uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en is goedgekeurd door het senior panel van de regering voor medische proeven bij mensen.


Volgens het persbericht zal het onderzoek besluitvormers in Israël en in het buitenland helpen bij het bepalen van het beleid over het al of niet toedienen van een vierde vaccinatie.

Professor Gili Regev-Yochay zei dat: "het onderzoek het effect zal testen van de vierde vaccinatie op het niveau van antilichamen en op het voorkomen van besmetting en ook de veiligheid ervan controleren"


"Het zal ons helpen te begrijpen of en zo ja, aan wie het de moeite waard is om een ​​vierde dosis te geven en zal naar verwachting licht werpen op het extra voordeel van het geven van een vierde dosis", voegde ze eraan toe.


Het onderzoek was twee weken geleden al aangekondigd maar kreeg toen niet de vereiste toestemmingen.60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page