top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische Ambassadeur in de VAE: "Israël en de VAE hebben vrijhandelsovereenkomst getekend"


Foto via Twitter


Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben dinsdag in Dubai een vrijhandelsovereenkomst ondertekend, zei de Israëlische ambassadeur in de Emiraten en werd ook rond getwitterd door de minister van Buitenlandse Handel van de VAE, dr.Thani Al Zeyoudi.

Volgens de Emirati minister voor Buitenlandse Handel zal de handel tussen beide landen over 5 jaar $ 10 miljard per jaar bereiken.


Ambassadeur Amir Hayek tweet dat de allereerste handelsovereenkomst van de Joodse staat met een Arabisch land is gericht op het stimuleren van de handel tussen de twee staten, die in 2020 formeel betrekkingen aangingen als onderdeel van de door de VS bemiddelde Abraham-akkoorden. "Mabruk" (Klaar) schreef hij boven de tweet.

De handelsovereenkomst is de eerste van Israël met een Arabisch land en zal volgens ambassadeur Hayek gericht zijn op het stimuleren van meer handel tussen de twee landen.


Dorian Barak, voorzitter van de VAE-Israel Business Council, zei dat de handelsovereenkomst belastingtarieven, invoer en intellectueel eigendom definieerde, wat meer Israëlische bedrijven zou aanmoedigen om kantoren in de VAE te vestigen, met name in Dubai. De raad voorspelt dat er tegen het einde van het jaar bijna 1.000 Israëlische bedrijven in of via de VAE zullen werken die zakendoen met Zuid-Azië, het Verre Oosten en het Midden-Oosten.


"De binnenlandse markt vertegenwoordigt niet het geheel van de kans. De kans begint zich echt in Dubai te vestigen, zoals veel bedrijven hebben gedaan, om zich op de bredere regio te richten," zei Barak.


Volgens de deal zal 96% van de producten die tussen de landen worden verhandeld, waaronder voedsel, landbouw, cosmetica, medische apparatuur en medicijnen, worden vrijgesteld van douanerechten. Een aantal producten wordt onmiddellijk vrijgesteld, terwijl voor andere geleidelijk vrijstellingen worden verleend.


"Samen zullen we belemmeringen wegnemen en een alomvattende handel en nieuwe technologieën bevorderen, die een solide basis zullen vormen voor onze gemeenschappelijke weg, zullen bijdragen aan het welzijn van de burgers en het gemakkelijker maken om zaken te doen", zei minister van Economie en Industrie, Orna Barbivai op maandag.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page