top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische, Amerikaanse groepen redden gewond gezin uit Oekraïne


United Hatzalah personeel tijdens de overdracht van het gewonde Oekraïense gezin aan de grens tussen Oekraïne en Moldavië. Foto met dank aan United Hatzalah


In een gezamenlijke operatie onder leiding van arts Dr. Zev Neuwirth uit Miami, bundelden United Hatzalah of Israel, ZAKA en Hatzalah Air hun krachten om een ​​gezin te helpen en te evacueren dat ernstig gewond was geraakt door een Russische bomaanslag in Oekraïne.


Verschillende gezinsleden waren in ernstige toestand en anderen in matige toestand na een Russische luchtaanval op hun appartementencomplex in Chisinau.


Eerst bracht een noodteam van ZAKA, een Israëlische noodhulp- en herstelorganisatie, het gezin naar de vrije zone aan de Oekraïense en Moldavische grens.


Daar werd het gezin overgedragen aan United Hatzalah of Israel , dat personeel heeft gestationeerd aan de grens om vluchtelingen bij te staan. (Klik hier om meer te lezen over hun inspanningen.)


United Hatzalah bracht twee ambulances om het gezin te vervoeren en werkte samen met grensbeambten, met de hulp van vertegenwoordigers van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, om de oversteek naar Roemenië te versnellen, aldus meldt ISRAEL21C.


Neuwirth en paramedici en EMT's van United Hatzalah zorgden voor de passagiers tijdens een rit van drie en een half uur naar Roemenië, waar de in New York gevestigde noodvluchtorganisatie Hatzolah Air wachtte met een vliegtuig uit de Verenigde Staten voor deze missie. Ze brachten de Oekraïense familie per vliegtuig naar een ziekenhuis met een traumacentrum.


Dr. Zev Neuwirth met een van de patiënten tijdens transport in Roemenië. Foto met dank aan United Hatzalah


"Dit was een gezamenlijke operatie en zou niet zijn gelukt zonder de inzet van alle drie de organisaties", zegt Neuwirth, die namens Oekraïense vluchtelingen samenwerkt met het Israëlische team van United Hatzalah. ( Hatzalah is Hebreeuws voor "redding".)


"Ik ben trots om aan te kondigen dat ons team van meer dan 50 leden van United Hatzalah nu volledig operationeel is hier in Moldavië en klaarstaat om vluchtelingen en mensen die medische hulp zoeken in de regio op te vangen, te behandelen, over te brengen en over te brengen", zei hij. zei.


Hoewel de familie per vliegtuig Joods is, voegde Neuwirth eraan toe: "We behandelen en helpen alle vluchtelingen, ongeacht ras of religie."


Ondertussen zijn meer dan 2.000 Oekraïners van Joodse afkomst in Israël geland sinds Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel. Op zondag kwamen met drie vluchten Oekraïense vluchtelingen aan uit Polen, Moldavië en Roemenië.


Minister van Immigratie en Absorptie Pnina Tamano-Shata zei dat duizenden immigranten zich inmiddels hebben aangemeld om naar Israël te komen.
72 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page