top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische auto-inspectietechnologie overgenomen door de grote Amerikaanse automarkt

Met OPENLANE Visual Boost AI, mogelijk gemaakt door Click-Ins, kunnen klanten externe schade snel en nauwkeurig opsporen. Foto met dank aan OPENLANE via ISRAEL21c


OPENLANE, een in de VS gevestigde internationale digitale marktplaats voor de groothandel in gebruikte voertuigen, gebruikt nu Israëlische technologie om alle Amerikaanse klanten in staat te stellen de staat van het exterieur van het voertuig nauwkeurig en gemakkelijk te beoordelen.


Het AI- voertuigintelligentieplatform van Click-Ins detecteert en analyseert schade op basis van beelden die in realtime vanaf elk mobiel apparaat zijn vastgelegd. Deze technologie is een zegen voor verkopers van gebruikte auto's, verzekeringsmaatschappijen en verhuurbedrijven.


Aangedreven door Click-Ins creëert OPENLANE's Visual Boost AI visuele overlays van gedetecteerde externe schade, direct in het voertuigconditierapport. Met deze functie kunnen potentiële kopers eventuele schade vóór de aankoop identificeren en beoordelen.

“Visual Boost AI maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en computer vision-technologie om een ​​virtuele overlay te bieden van alle gedetecteerde externe schade. De overlays zijn voorzien van felroze accenten die gedetecteerde schade aangeven, waaronder hagel, afbladderende verf, losse panelen, kapotte lampen, roest, krassen, deuken en scheuren.


Kopers kunnen de overlays in- of uitschakelen binnen het conditierapport voor elk voertuig dat ze beoordelen, waardoor ze de gegevens in de voertuigbeschrijving sneller en nauwkeuriger kunnen interpreteren en uiteindelijk slimmere, winstgevendere bied- en koopbeslissingen kunnen nemen”, legt OPENLANE uit in een bedrijfsverklaring.

Met OPENLANE Visual Boost AI, mogelijk gemaakt door Click-Ins, kunnen klanten externe schade snel en nauwkeurig opsporen. Foto met dank aan OPENLANE via ISRAEL21c


Na een pilot van drie maanden op de bedrijfslocatie in Texas werd de technologie van Click-Ins in slechts één dag ingezet op honderden extra locaties van OPENLANE in de Verenigde Staten, voor alle door de dealers toegewezen voertuigen op de Amerikaanse markt.


“De Visual Boost AI van OPENLANE verbetert de kwaliteit van de inspecties echt, waardoor ik 60%-70% extra vertrouwen krijg over de grote schade aan het voertuig”, zegt Rami Mourtaja, algemeen directeur van RB Morgan in Houston, Texas tegen ISRAEL21c. “Vroeger cirkelde ik rond de foto's om alles te vinden, en nu is het allemaal voor mij gedaan. Krassen, deuken, alles: het is voor mij gemakkelijker en sneller dan ooit om met vertrouwen een inspectie te bekijken en te bieden.”


De Click-Ins-oplossing, die minder dan een minuut in beslag neemt, is commercieel verkrijgbaar bij klanten in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Europa en biedt 24/7 service.


Ondertussen zal een andere Israëlische voertuiginspectietechnologie van UVeye , in samenwerking met  Connexion Mobility  en General Motors, de manier verbeteren waarop GM-dealers hun leen- en verhuurvlootactiviteiten beheren.

GM gebruikt UVeye-technologie voor inspecties van leenvoertuigen. Foto met dank aan UVeye via ISRAEL21c


Voortbouwend op het succes van het OnTRAC-platform voor het beheer van leen- en verhuurvloot, en de AI-aangedreven inspectiesystemen van UVeye, verbetert deze nieuwe oplossing de nauwkeurigheid en efficiëntie van de inspecties van leenvoertuigen voor dealers.


De technologie van UVeye – die al operationeel is bij honderden Amerikaanse GM-dealers – zal binnen OnTRAC automatisch echte voertuigbeelden en een volledig toestandsrapport weergeven.


Hierdoor kunnen dealers gemakkelijk schade identificeren tijdens de overdracht van leenauto's, inclusief schade aan de banden (zijwand, velg en profieldiepte), problemen met de onderkant, zoals lekken of kapotte onderdelen, en schade aan de buitenkant, zoals krassen en deuken. De transparante schadedocumentatie wordt vervolgens via sms aan klanten ter beschikking gesteld, wat het vertrouwen en de transparantie bij elke transactie bevordert.




































































220 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page