top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische autonome robots voor Japanse fabrikant van auto-onderdelen


Hiroshi Otsuka, president van Musashi Seimitsu, schudt de hand van Ran Poliakine van SixAI Foto met dank aan SixAI


Kunnen kunstmatig intelligente autonome robots fabrieken veiliger en efficiënter maken? De wereldwijde fabrikant van auto-onderdelen Musashi Seimitsu denkt van wel.


De in Tokio gevestigde multinational heeft een deal gesloten met de Israëlische startup SIXAI om de komende vier jaar 200 autonome mobiele robots (AMR's) in te zetten in de 35 productiefaciliteiten van het bedrijf wereldwijd.


De robots van 634AI worden aangedreven door de Maestro-software van het bedrijf, een AI-verbeterde gecentraliseerde "controletoren" die volgens 634AI "binnen activiteiten harmoniseert [door] een constante visuele mapping van de gehele productievloer te bieden."


Dat zorgt er op zijn beurt voor dat gevaren en obstakels – of het nu door menselijke of robot “arbeiders” is – worden herkend en voorkomen.


Maestro kan bewegingen van grondstoffen volgen, productiviteits- en gebruiksgegevens van autonome vorkheftrucks leveren (samen met het genereren van veiligheidswaarschuwingen voor heftruckchauffeurs) en navigeren door de bewegingen van AMR-vloten.


"We hebben de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in automatisering en AI-mogelijkheden, met de visie om een ​​meer humane werkplek te creëren waar mensen niet langer vervelende, repetitieve, ondankbare taken uitvoeren", zegt Isaku Takeshi, managing executive officer van Musashi, tegen ISRAEL21C.


"Wij geloven dat de onderscheidende benadering van 634AI voor industrieel vloerbeheer en -controle het voor het eerst mogelijk maakt dat mensen en machines effectief naast elkaar werken in een veel veiligere omgeving."


Oren Levy, CEO van SIXAI, noemt het nieuwe partnerschap "een teken van vertrouwen in ons vermogen om een ​​effectieve logistieke automatiseringsoplossing te leveren in een echte, drukke industriële omgeving."


Musashi Seimitsu heeft productievestigingen in 14 landen, waaronder Japan, Duitsland, de VS, Canada, India, China, Brazilië, Mexico, Hongarije, Spanje, Thailand, Indonesië en Vietnam.


De SIXAI-groep is opgericht door de Israëlische serie-ondernemer Ran Poliakine . Het bedrijf is gevestigd in de technische incubator die is opgericht door Poliakine in Neve Ilan, buiten Jeruzalem.


Naast de overeenkomst met Musashi heeft SIXAI een partnerschap met Israel Aerospace Industries om een ​​gezamenlijke onderneming op te richten die militaire technologieën zal omzetten in startups voor civiel gebruik.
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page