top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijf heeft goedkeuring voor test die coronapatiënten kans op verslechtering voorspelt

Bijgewerkt op: 5 aug. 2021


MeMed Key. Foto via MeMed


Het Israëlisch bedrijf voor diagnostisch hulpmiddel voor infectieziekten, MeMed, heeft aangekondigd dat het de CE-markering in Europa heeft ontvangen voor zijn nieuwe ziektebeheeroplossing genaamd MeMed Covid-19 Severity. De oplossing kan eiwitten uit serummonsters meten en past machine learning toe om het risico niveau van een patiënt te bepalen op een schaal van 0 tot 100.


Nu het apparaat is goedgekeurd voor gebruik in Europa en Engeland, zal het naar verwachting binnen twee tot drie maanden groen licht krijgen voor Israël, terwijl er inmiddels ook besprekingen gaande zijn over goedkeuring met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).


Patiënten geven een tiende van een millimeter bloed, een verpleegster laadt het in een cartridge die eruitziet als een afstandsbediening van een tv en plaatst die in een draagbare machine, en binnen 15 minuten worden de resultaten op een scherm weergegeven.


De machine geeft een getal tussen 0 en 100; hoe hoger het getal, hoe groter de kans op verslechtering tot een ernstigere vorm van het COVID-19 virus.


De technologie is gebaseerd op onderzoek dat zijn bedrijf al tien jaar uitvoert - door vakgenoten beoordeeld en gepubliceerd in medische tijdschriften, onder meer in de Lancet om te volgen wat specifieke eiwitniveaus in het bloed aangeven over de vooruitzichten voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het verzamelde een massa gegevens in tientallen medische centra over de hele wereld, in een project dat werd gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Defensie en de Europese Commissie.


Artsen en verpleegkundigen verzamelden bloedmonsters van patiënten en documenteerden vervolgens hun gezondheidspatronen. Het bedrijf bouwde vervolgens de technologie die wordt gebruikt door de MeMed COVID-19 Severity-test en door een eerdere "snuffles" -test.


Voor ziekenhuizen is dit systeem ideaal want deze technologie kan helpen om ziekenhuismiddelen efficiënter te gebruiken, door een beter idee te hebben welke patiënten zouden kunnen verlsechteren en dar van te voren al op in te springen.
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page