top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijf laat vegetarische hamburgers lijken op de meest vlezige die er zijn


Yemoja's nieuwe microalgen zorgen ervoor dat veggie burgers er rood en sappig uitzien. Foto met dank aan Yemoja via ISRAEL21C


Het is een ongelukkige waarheid dat vegetarische burgers vaak last hebben van een wat droge textuur. Maar dankzij een innovatief gebruik van microalgen krijgen herbivoren nu ook de kans om hun tanden te zetten in wat eruitziet en aanvoelt als een bloederig, vlezig stuk vlees.


De Israëlische startup Yemoja heeft onlangs een dierproefvrije formule ontwikkeld die de sappen van rood vlees nabootst met dieprode microalgen.


"Terwijl we werkten aan een nieuwe formulering voor cosmetische toepassingen, ontdekten we bij toeval dat deze specifieke samenstelling een stof oplevert die qua uiterlijk en textuur lijkt op bloed", legt Yemoja medeoprichter en CTO Amikam Bar-Gil aan ISRAEL21C uit.


“Aangemoedigd door de eerste testresultaten, besloten we de grenzen verder te verleggen en naar een hoger niveau te tillen door het uit te proberen in testproducten. De resultaten waren meteen een proof of concept.”Yemoja kweekt pure, gestandaardiseerde microalgen voor de nutraceutische en cosmetische B2B-sector. Manipulatie van licht, temperatuur en pH levert hoge concentraties bioactieve stoffen op met een minimale ecologische voetafdruk en zonder verontreinigingen.


Volgens het bedrijf gebruikt de plantaardige vleesindustrie vaak bietensap of andere kleuradditieven om vleesvervangers in hun rauwe vorm een ​​mooie rode kleur te geven, maar deze behouden hun kleur niet altijd in de gekookte fase. Om de sappige look te bereiken, gebruiken bedrijven vaak suikers.


Yemoja's oplossing wordt bruin als het wordt gesmeerd en stolt ook als echte vleessappen.


"We ontdekten dat de polysachariden in deze specifieke algensoort een viscositeit hebben die vergelijkbaar is met die van gelatine wanneer ze worden gekookt. De natuurlijke vezel zorgt ook voor een aantrekkelijke knapperigheid en geeft een smakelijk vleesaroma af, "merkte Bar-Gil op.


De startup test nu zijn microalgen-ingrediënt met een plantaardige startup en een andere producent van kweekvlees en rapporteert veelbelovende resultaten. Wie weet komt het binnenkort tot een smakelijk ogende veggie burger bij jou in de buurt85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page