top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijf maakt het mogelijk dat je bijna iedere sportwedstrijd ter wereld kunt bekijken


Screenshot video Pixellot


De afgelopen weken waren ongelooflijk opwindend voor voetbalfans, die hun avonden vrijhielden om te kijken naar het EK en de Copa América. Afgezien van het elke avond kapen van onze tv-toestellen, hebben deze twee competities gemeen dat ze deel uitmaken van de magere 1 procent van de sportevenementen die wereldwijd worden uitgezonden.


Als dat je vreemd in de oren klinkt, denk dan eens aan alle games die er zijn - basketbal, voetbal, rugby, ijshockey, lacrosse en volleybal, om er maar een paar te noemen - die worden gespeeld op het niveau van de middelbare school, amateur en junior league.


Voor de spelers, en niet te vergeten hun families en vrienden, zijn deze wedstrijden net zo belangrijk als de recente schitterende overwinning van Engeland op Duitsland.


En dit is waar het in Israël gevestigde sporttechnologiebedrijf Pixellot , met zijn op AI gebaseerde video- en analyseoplossing voor de sportmarkt, om de hoek komt kijken, schrijft ISRAEL21C.


"We stellen sportorganisaties in staat deze sportevenementen uit te zenden die anders geen bericht zouden krijgen vanwege de productiekosten", legt Yossi Tarablus, AVP Global Marketing van het bedrijf, uit.


Met de oplossing van Pixellot kunnen games die anders niet uitgezonden zouden worden, een breed publiek bereiken. Foto met dank aan Pixellot


De technologie van Pixellot omvat 15 teamsporten in 55 landen.


“Elke dag, tijdens het seizoen, streamen we tot 5.000 games. Dat zijn meer games per dag dan alle traditionele omroepen over de hele wereld”, zegt Tarablus. "Soms zenden we 3000 wedstrijden tegelijk uit."


Pixellot streamt de productieworkflow met behulp van een onbemand cameraapparaat dat het hele veld bestrijkt en een cameraman simuleert.


"Met behulp van AI en algoritmen voor machine learning volgen we de actie automatisch en simuleren we de beweging van een cameraman", zegt Tarablus.


Alleen al in de VS zijn Pixellot-camera's geïnstalleerd op 7.000 middelbare scholen die games streamen ten behoeve van spelers, ouders, coaches en universiteitsrecruiters.


“Dat betekent dat al deze spellen toegankelijk zijn voor recruiters van universiteiten, en dat ze niet meer hoeven te reizen en niet veel van het tijdrovende werk hoeven te doen dat ze vroeger deden. Ze hebben alle video's die ze nodig hebben', zegt hij. “Daardoor kan de informatie die naar de recruiters van het college stroomt, worden gedemocratiseerd. Alle informatie wordt blootgelegd; er is geen atleet in de schaduw.”Traningstool


De klanten van Pixellot zijn sportfederaties, omroepen, bedrijven voor sportweddenschappen, rechthebbenden, productiebedrijven, competities en bestuursorganen.


"We werken ook samen met de grootste clubs ter wereld en voorzien hen van video-analyse", zegt Tarablus.


FC Barcelona, ​​Bayern München en de hele Mexicaanse voetbalcompetitie gebruiken Pixellot bijvoorbeeld als een trainingstool die hen voorziet van een analyseplatform voor game-analyse, heat charts en dergelijke om echt tot in de kleinste details door te dringen.


"Het stelt de spelers in staat om te verbeteren, het team beter te spelen en de coaches om betere beslissingen te nemen", merkt Tarablus op.


Pixellot's analyseplatform voor game-analyse stelt spelers in staat om te verbeteren en coaches om betere beslissingen te nemen. Foto door Sportize Polen via ISRAEL21C


Vrouwen sporten


Een van de meest recente samenwerkingen van Pixellot is met SuperSport, een toonaangevende aanbieder van sportuitzendingen via betaaltelevisie in Afrika.


“Het is de grootste sportzender in Afrika. Met behulp van Pixellot-technologie kunnen ze schoolgames uitzenden naar ouders, studenten en alumni – honderden schoolgames die anders niet zouden worden gestreamd”, zegt hij.


Een aanstaande samenwerking is met de Israëlische Basketball Association, met plannen voor Pixellot om volgend jaar de hele vrouwendivisie te dekken.


"Slechts 4 procent van de uitgezonden sport is vrouwensport", merkt Tarablus op, wiens vrouw en drie zonen ook sportfans zijn.


"Een van de belangrijkste elementen in ons DNA is het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwensporten", voegt hij eraan toe.


De oplossing van Pixellot kwam ook naar voren tijdens de coronaviruscrisis, waardoor fans over de hele wereld thuis zaten.


“Omdat er geen drukte in de stadions was, realiseerden veel sportorganisaties zich dat ze wedstrijden voor veel competities en veel teams moesten uitzenden, en dat ze een goedkope oplossing moesten vinden omdat een groot deel van het budget van de sportwereld verdween na Covid, ' merkt Tarablus op.


"Daarom werd onze oplossing erg populair, veel meer organisaties sloten zich bij ons aan en begrepen de betekenis van het streamen van sport op een geautomatiseerde manier en tegen lage kosten voor alle menigten die het stadion uit waren."


Het bedrijf werkt nu aan een oplossing waarmee mensen games kunnen filmen en naar de cloud kunnen sturen voor productie met hun eigen apparaat of een lichtgewicht, mobiel Pixellot-apparaat, waardoor de kosten nog verder worden verlaagd.


Aan de andere kant van het spectrum is Pixellot van plan om naar een hoger productieniveau te gaan, met multicamera-operaties in uitzendkwaliteit, bedoeld voor hogere niveaus van competities.


Voor meer informatie, klik hier


124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page