top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijven Fiverr en Salesforce werken samen om mensen met een handicap te laten werken


Foto met dank aan Fiverr


Sinds 1 augustus werken de Fiverr freelancer-marktplaats en Salesforce, een bedrijf voor klantrelatiebeheer, samen aan een uniek proefprogramma om Israëli's met een handicap op te leiden tot Salesforce-beheerders.


Dit is het nieuwste project van Fiverr Empower, dat het in Israël opgerichte bedrijf in 2020 – in een tijd van wereldwijde onrust en werkloosheid – lanceerde om mensen met een handicap te helpen hun professionele ervaring op te bouwen en freelance vacatures te vinden via het Fiverr-platform.


Tijdens het zes weken durende programma leren studenten de tools en systemen van Salesforce van Salesforce-mentoren, terwijl ze door Fiverr-mentoren worden getraind in hoe ze het Fiverr-platform het beste kunnen gebruiken, aldus meldt ISRAEL21C.


Nadat het trainingsprogramma is voltooid, zal Salesforce zijn brede klantenbestand doorsturen om met deze getrainde en gecertificeerde beheerders te werken via het Fiverr-platform.


Fiverr, dat in 2019 de status van unicorn verwierf voordat het naar de beurs ging, werd in 2010 gelanceerd door Micha Kaufman en Shai Wininger uit Tel Aviv.


Als de gezamenlijke pilot met Salesforce succesvol is, kan deze worden uitgebreid en een aanzienlijke impact hebben op de werkgelegenheid, aangezien ongeveer 15 procent van de wereldbevolking een of andere vorm van handicap ervaart.


Volgens de Verenigde Naties is in ontwikkelingslanden 80% tot 90% van de personen met een handicap in de werkende leeftijd werkloos, en in geïndustrialiseerde landen ligt dit cijfer tussen de 50% en 70%.


"Het doel van Fiverr is om iedereen, waar dan ook, kansen te bieden om hun bedrijf, merk of dromen op te bouwen", aldus het bedrijf in een verklaring.24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page