top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijven oogsten succes op de CES in Las Vegas


Foto via CES


Van een virtuele barman die spreekt met een Hebreeuws accent tot een hightech muggenzapper, Israëlische startups waren druk in de weer op de CES (Consumer Electronics Show) die van 3 tot 8 januari in Las Vegas werd gehouden.


ISRAEL21c heeft een overzicht van enkele van de coolste technologie van de startup-natie die daar verscheen.De Aura Air rookmelder en luchtreiniger heeft een bijbehorende app. Foto Aura Air


Aura Air maakt een combinatie van een luchtkwaliteitsdetector voor binnenshuis en een luchtreiniger.


Het Aura Air-apparaat wordt aan een muur bevestigd in huizen, scholen, kantoren, hotels, treinen en bussen (het wordt momenteel gebruikt in scholen in Israël, de VS, Japan, Duitsland, het VK, Australië en Finland). Het controleert op rook en gevaarlijke gassen zoals koolmonoxide, propaan en butaan, maar ook op vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde en aceton.


Aura Air zuivert vervolgens de lucht en filtert kleine deeltjes zo klein als bacteriën, schimmels en schimmels. In een onafhankelijk klinisch onderzoek in het Sheba Medical Center is Aura Air erin geslaagd om 99,9% van het coronavirus in de lucht te filteren en te verwijderen.


Een apparaat van $ 389 kan 700 vierkante voet beslaan. Waarschuwingen worden naar uw mobiele apparaat gestuurd. Een draagbare "Aura Air Mini" kan naast uw computer zitten om uw directe luchtruim te zuiveren, ook in een openbare omgeving zoals een coffeeshop.Prototype van Bzigo's detectieapparaat voor vliegende insecten. Foto met dank aan Bzigo


Geen gezoem meer. Geen jeuk meer. Bzigo detecteert muggen in je kamer en stuurt een bericht naar je smartphone met de exacte locatie. Wat er daarna gebeurt, hangt af van uw vriendelijkheid - Bzigo zapt de muggen niet, het levert alleen de gegevens.


Bzigo's apparaat ter grootte van een smartphone richt een laserstraal met laagvermogen (minder intens dan een zaklamp) op de locatie van de bug. Het apparaat kost $ 199 zodra het later in 2022 wordt uitgebracht.Ree platform. Foto vie REE


REE Automotive, de Israëlische eenhoorn voor e-mobiliteit die in 2019 uit stealth voortkwam om zijn ongekende benadering van voertuigen voor de markt voor elektrische voertuigen (EV) te introduceren, hield een gezamenlijk evenement met American Axle & Manufacturing (AAM) op de REE-stand op CES op Woensdag om te bespreken hoe AAM's 3-in-1 elektrische aandrijftechnologie REE's ultra modulaire EV-platforms ondersteunt.
Cecilia de robotbarman op een luchthaven. Foto met dank aan GKI Group


In een van de coolste innovaties op CES 2022 schenkt Cecelia.ai's robotbarman cocktails in voor de deelnemers. De interactieve robot maakt gebruik van AI en spraakherkenning om 120 cocktails per uur te maken en "is van plan om de voedings- en drankenindustrie in 2022 te schudden", aldus GKI Group, het Israëlische productontwikkelingsbedrijf dat Cecelia.ai heeft opgericht. De robot is 2 meter lang en heeft een eenvoudige plug-and-play-installatie die hem geschikt maakt voor het serveren van duizenden cocktails per dag in hotels, cruiseschepen, VIP-lounges en zelfs grote evenementen zoals CES. Cecilia.ai is een spraak gestuurde interactieve barman, met een 3D-geanimeerde barvrouw die in staat is om een ​​gesprek te voeren terwijl ze ongeveer 120 drankjes per uur mixt. Het script, het ontwerp en het cocktailmenu kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.Je cirkelt al 30 minuten rond, op zoek naar een parkeerplaats, wanneer je eindelijk een open plek bespioneert. Maar het is te krap voor uw gezinssedan. Dat is ongeveer de tijd dat je zou willen dat je een CityTransformer had, de in Israël gebouwde opvouwbare elektrische auto die in slechts 25% van de parkeervereisten van een gewone auto past.


Het voertuig heeft een actieradius tot 180 km en een topsnelheid van 90 km/u. United Hatzalah heeft zich aangemeld als een vroege klant en heeft naar verluidt 1.000 CityTransformers gekocht voor medische hulpdiensten in een deal ter waarde van $ 22 miljoen - hoewel personenauto's nog steeds het uiteindelijke doel zijn met naar verluidt in 2025 commercialisering. De voertuigen, getoond op CES 2022, kunnen worden vooraf besteld voor $ 14.500.
Foto met dank aan Moodo


Wil je wakker worden met een citrusgeur of in slaap vallen met rustgevende lavendel? Moodo's geur-pods worden bestuurd door een smartphone-app of stem (Google Assistant, Alexa en Siri worden ondersteund). U kunt het apparaat "inplannen" om aroma's af te geven die gedurende de dag veranderen.


Elke Moodo-diffuser kan tot vier verschillende geurcapsules tegelijk bevatten (er zijn er in totaal 32). De kosten bedragen ongeveer $ 30 voor elke pod, die zo'n 60 uur aan aroma levert. Het kleine, vier-bij vijf-inch Moodo apparaat, dat $ 130 kost, doet ook dienst als een drielaagse HEPA-luchtreiniger. Een reisversie genaamd MoodoGo is ook beschikbaar.


Moodo's geurpads zijn op maat gemaakt door parfumeurs in Grasse, Frankrijk, en bevatten heerlijke geuren als 'Orange Sunrise', 'Wood Royal' en 'Sea Breeze'.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page